TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JK paskelbė naujų sankcijų, nukreiptų prieš V. Putino karo mašiną Ukrainoje

Jungtinė Karalystė trečiadienį paskelbė naują sankcijų paketą, nukreiptą prieš Rusijos karo mašiną Ukrainoje.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Pranešimas pasirodė užsienio reikalų sekretoriui Davidui Cameronui (Deividui Kameronui) vykstant į Vašingtoną pirmo pradėjus eiti šias pareigas vizito.

Naujomis sankcijomis JK firmoms draudžiama turėti reikalų su kompanijomis ir asmenimis tokiose šalyse kaip Baltarusija, Kinija, Serbija, Turkija, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Uzbekistanas.

46 naujos sankcijos skirtos pirmiausia fiziniams ir juridiniams asmenims, aprūpinantiems ir finansuojantiems Rusijos prezidento Vladimiro Putino karo mašiną, sakoma JK užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Tarp jų yra trys veikėjai, remiantys karinės samdinių bendrovės „Wagner“ tinklą, ir keturios vadinamojo šešėlinio laivyno laivų, kuriais Rusija naudojasi švelnindama su nafta susijusių sankcijų poveikį, operatorės.

Su Rusijos kariuomene susijusios ginkluotos grupės, tokios kaip „Wagner“, aktyviai veikia Ukrainoje ir yra kaltinamos daugybe tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimų.

„Šiandienos priemonės pakenks Putino galimybėms aprūpinti savo kariuomenę per trečiųjų šalių tiekimo grandines“, – nurodė britų ministerija.

Vašingtone D. Cameronas pabrėš tvirtą Londono paramą Ukrainai ir JK bei JAV santykių svarbą.

Vizito metu taip pat bus diskutuojama apie Izraelio ir „Hamas“ karą.

„JK ir JAV tvirtai sieja bendra misija ginti vertybes, užtikrinančias saugumą ir klestėjimą mums visiems, – prieš vizitą sakė D. Cameronas. – Štai kodėl ir toliau tvirtai remiame Ukrainą.“ 

„Taip pat esame vieningi [dėl] Vidurinių Rytų, drauge siekiame užtikrinti ilgalaikį saugumą ir stabilumą regione, atsakyti į Kinijos keliamus iššūkius“, – pridūrė jis.

D. Cameronas susitiks su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu) ir Kongreso veikėjais, tiek kairiųjų, tiek dešiniųjų.

Jie aptars humanitarinės pagalbos gabenimą karo Gazos Ruože paveiktiems žmonėms, kalbės apie tai, kaip abi šalys galėtų siekti Izraelio ir palestiniečių konflikto dviejų valstybių sprendinio, nurodė D. Camerono biuras.

D. Cameronas, kuris 2010–2016 metais buvo JK konservatorių ministras pirmininkas, britų diplomatijos vadovu tapo lapkričio 13 dieną, dabartiniam ministrui pirmininkui Rishi Sunakui (Rišiui Sunakui) pertvarkius savo ministrų kabinetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius