JK paskiepyta pusė visų suaugusių šalies gyventojų

Didžiosios Britanijos vyriausybė šeštadienį „didžiule sėkme“ pavadino savo vakcinavimo nuo COVID-19 programą, paskelbusi, kad jau paskiepyta pusė visų suaugusių šalies gyventojų.
Vakcinavimo centras prie Vestminsterio abatijos Londone
Vakcinavimo centras prie Vestminsterio abatijos Londone / „Scanpix“ nuotr.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas sakė, kad gruodžio pradžioje pradėta didžiausia vakcinavimo kampanija per šalies istoriją juda „didžiuliais šuoliais“.

Penktadienį šalyje buvo paskiepyta rekordiškai daug žmonių, tarp jų ministras pirmininkas Borisas Johnsonas. Pirmoji „AstraZeneca“ vakcinos dozė jam buvo suleista toje pačioje Londono ligoninėje, kurioje jis beveik prieš metus kovojo su COVID-19 dėl savo gyvybės.

Britanijoje jau paskiepyta beveik 27 mln. žmonių. Praėjusią savaitę per dieną vidutiniškai būdavo sunaudojama po 421 tūkst. skiepų dozių.

Tačiau Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS) Anglijoje šią savaitę laiške įspėjo vakcinavimo centrus, kad nuo kovo 29-osios keturias savaites skiepų dozių bus „reikšmingai“ mažiau dėl nepakankamo tiekimo iš Indijos Serumų instituto – didžiausio pasaulyje vakcinų gamintojo.

Tai reiškia, kad kitą skiepijimo kampanijos etapą, kuriame dalyvaus penktą dešimtį metų einantys žmonės, reikės atidėti iki gegužės.

Tačiau vyriausybė tvirtina, kad tai nesužlugdys jos plano artimiausiais mėnesiais švelninti karantino suvaržymus.

„Labai džiaugiuosi galėdamas pasakyti jums, kad jau paskiepijome pusę Jungtinės Karalystės suaugusiųjų. Tai didžiulė sėkmė“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše sako M.Hancockas.

„Tai labai svarbu, nes ši vakcina yra mūsų kelias iš šios pandemijos“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius