-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK premjeras B.Johnsonas leido paskelbti ataskaitą dėl įtariamo „Rusijos kišimosi“

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas leido paskelbti parlamentinę ataskaitą dėl įtariamo Rusijos kišimosi į šalies politiką, pirmadienį pranešė premjero atstovas.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ataskaitos paskelbimo data nenurodoma.

Konservatorių lyderis mano, kad ataskaitos turinio „paskelbimas nepakenks mūsų nacionalinį saugumą prižiūrinčioms institucijoms“, žurnalistams sakė B.Johnsono atstovas.

50 puslapių ataskaitą apie Rusijos veiklą Jungtinėje Karalystėje, įskaitant numanomą jos kišimąsi, siekiant daryti įtaką 2016 metų „Brexito“ referendumo rezultatams, anksčiau šiais metais paruošė parlamento Žvalgybos ir saugumo komitetas.

Tačiau prieš praėjusios savaitės visuotinius rinkimus komitetas buvo paleistas ir ataskaita nebus paskelbta, kol nebus suformuotas naujas komitetas. Tai gali užtrukti ne vieną savaitę, nes naujuosius komiteto narius turi patvirtinti parlamentas.

Žvalgybos ir saugumo komitetas tyrimą dėl Rusijos pradėjo 2017 metų lapkritį, o anksčiau šiais metais britų žvalgybos tarnybos jį užbaigė, nurodė buvęs komiteto pirmininkas Dominicas Grieve'as.

Komiteto metinėje ataskaitoje sakoma, kad tyrimas buvo pradėtas kilus susirūpinimui dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento 2016 metų rinkimus ir Rusijos finansuojamos dezinformacijos įtakos.

Joje taip pat minimas buvusio dvigubo rusų agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimas Anglijos Solsberio mieste 2018 metais. Dėl šio incidento Londonas ir Vakarai kaltina Maskvą.

Leiboristų politikai įtaria, kad šioje ataskaitoje gali įrodymų apie B.Johnsono vadovaujamos Konservatorių partijos ryšius su Rusijos oligarchais.

D.Grieve'as anksčiau kaltino B.Johnsoną sąmoningai atidėjus ataskaitos paskelbimą po rinkimų. Dauningo gatvė tokius kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius