Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK prieglobsčio suteikimo reformos projektas taps įstatymu

Britų vyriausybės pasiūlytas prieglobsčio suteikimo reformos projektas trečiadienį įveikė paskutinę kliūtį parlamente ir turi tapti įstatymu.
Londonas
Londonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aukštieji Lordų Rūmai priėmė įstatymo projektą ir atmetė vieną paskutinės minutės pataisą. Po karalienės pritarimo projektas taps įstatymu.

Reforma numato griežtesnes sankcijas nelegaliems migrantams ir juos vežantiems žmonėms, taip pat prašymų suteikti prieglobstį nagrinėjimo perkėlimą į trečiąją šalį.

Ministro pirmininko Boriso Johnsono konservatorių vyriausybė prieš dvi savaites paskelbė apie susitarimą su Ruanda dėl prieglobsčio prašytojų, nelegaliai atvykstančių į JK, siuntimo į šią Afrikos valstybę.

B.Johnsonas yra pažadėjęs suvaldyti imigraciją, kuri buvo svarbus klausimas per „Brexito“ kampaniją, bet nelegaliai į JK atvykstančių migrantų skaičius pernai patrigubėjo, o lapkritį jūroje žuvo 27 migrantai.

Sulaukusi kritikos vyriausybė teisino įstatymo projektą ir sakė, kad jis yra būtinas norint suardyti pelningus nelegalaus migrantų vežimo tinklus ir įtikinti migrantus nesileisti į pavojingas keliones jūra.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra UNHCR sakė, kad pritarimu šiam britų įstatymui „pakenkiama nusistovėjusiems tarptautiniams įstatymams ir pabėgėlių apsaugos praktikai“.

JT vyriausiasis pabėgėlių reikalų komisaras Filippo Grandi pareiškime nurodė, kad yra „susirūpinęs JK ketinimais perkelti savo įsipareigojimus ginti pabėgėlius ir prieglobsčio prašytojus kitoms šalims“.

Jis pabrėžė, kad toks žingsnis prieštarautų „pabėgėlių konvencijos formai ir turiniui“.

Britų nevyriausybinė organizacija „Oxfam“ pasmerkė įstatymo projekto patvirtinimą. Vienas svarbių organizacijos veikėjų Samas Nadelas tai pavadino „triuškinamu smūgiu šeimoms, bėgančioms nuo konfliktų ir persekiojimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius