-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK ruošiasi „Brexit“ be susitarimo: repetuoja transporto kamščius ir kaupia vyną

Artėjant balsavimui dėl „Brexit“ sutarties, Jungtinėje Karalystėje tvyro nerimas dėl skyrybų sąlygų. Jei parlamentas nepritars susitarimui su Europos Sąjunga (ES), šalies ekonomikos gali laukti liūdnos pasekmės. Kai kurie britai jau pradėjo ruoštis blogiausiam, rašo „The Washington Post“.
Londone pritarta svarbiam „Brexit“ teisės aktui
JK ruošiasi „Brexit“ be susitarimo: repetuoja transporto kamščius ir kaupia vyną / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Repetuoja transporto kamščius

Pirmadienį Transporto ministerija organizavo 87 sunkvežimių važiavimą iš Manstono oro uosto į vieną užimčiausių Europos uostų Doverį. Priežastis? Parepetuoti, kaip sienos uždarymo atveju sureguliuoti transporto srautą.

Tačiau kritikai sako, kad tai – nerealistinė simuliacija ir mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas.

„Mažiau nei šimtas sunkvežimių yra lašas jūroje palyginus su daugiau nei 10 tūkst. (sunkvežimių), kurie kasdien važiuoja per kanalo uostus“, – „Reuters“ sakė Konservatorių partijos narys iš Doverio Charlie Elphicke.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sunkvežimiai Doverio uoste
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sunkvežimiai Doverio uoste

Perka šaldytuvus

Gruodį Ketvirtasis kanalas paskelbė, kad britų Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS), ruošdamasi pasitraukimo iš ES be sutarties scenarijui, įsigijo 5 tūkst. naujų šaldytuvų.

„Nerimą kelia tai, kad daugybė vaistų atkeliauja iš Europos. Jie tikrai nenori sužinoti, kas nutiks Doveryje įstrigusiems vaistams, kurie turi trumpą galiojimą laiką“, – tuomet kalbėjo korespondentė Victoria Macdonald.

„Tapau didžiausiu šaldytuvų pirkėju pasaulyje. Nesitikėjau to“, – BBC pripažino sveikatos sekretorius Mattas Hancockas.

Už tokį komentarą M.Hancockas sulaukė kritikos iš „Brexit“ priešininkų, teigiančių, kad NHS pacientams keliama rizika yra „neatsakinga“. Kiti abejojo šaldytuvų pirkimo kaina ir teigė, kad pinigai verčiau turėjo būti išleisti NHS atgaivinimui.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./NHS slaugytojas ligoninėje
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./NHS slaugytojas ligoninėje

Radijo reklamos

Antradienį Britanijos radijo stotys pradėjo reklamuoti vyriausybės tinklalapį, kuriame galima rasti atsakymus į klausimus apie gyvenimą po „Brexit“. Reklamose skirtingus akcentus turintys europiečiai klausia, kaip ES ir JK skyrybos paveiks juos asmeniškai.

Tinklalapyje euexit.campaign.gov.uk galima sužinoti, kaip „Brexit“ paveiks verslus ir individus priklausomai nuo jų paso ar gyventojo statuso JK.

Reklamos nesužavėjo tų, kurie pasisako už pasilikimą Bendrijoje. „Ši skausminga kampanija yra „Brexit“ metafora – siaubinga nuo pradžios iki pabaigos“, – teigė Leiboristų partijos narė Jo Stevens.

„Atrodo, kad tinklalapį sukūrė vaikai per pietų pertrauką“, – pridūrė ji.

Kaupia dviračių dalis

Dviračiai gali būti mažiau svarbūs nei vartojimui tinkami vaistai, tačiau sulankstomų dviračių gamintojas „Brompton Bicycle“ taip pat ėmė kaupti dalis ir išsinuomojo daugiau sandėlių.

„The Guardian“ šią savaitę rašė, kad kompanija papildomų dalių įsigijo už 1,1 mln. eurų. Esą geriau įmonė išleis pinigų papildomai erdvei sandėliuose nei vėliau pritrūks dalių.

Be „Brompton Bicycle“ galimam medžiagų trūkumui po „Brexit“ ruošiasi ir šokolado, sviesto bei sūrio gamintojai.

Užpildo vyno rūsius

„The Guardian“ rašo, kad vyno mėgėjai neturėtų nerimauti. Šiuo tauriuoju gėrimu prekiaujanti įmonė „Majestic Wine“ ketina padidinti vyno iš įvairių Europos šalių atsargas nuo 1 mln. iki 1,5 mln. butelių.

123RF.com nuotr./Vyno rūsys
123RF.com nuotr./Vyno rūsys

„Esame įsitikinę, kad dėl „Brexit“ niekas nepraras savo sekmadienio pietų gėrimo“, – teigė įmonės generalinis direktorius Rowanas Gormley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius