-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 07 /18:55

JK vyriausybė: Europos Parlamento rinkimai Britanijoje tikrai vyks

Jungtinė Karalystė šį mėnesį surengs rinkimus į Europos Parlamentą, nepriklausomai nuo to, kaip klostysis dabartinės derybos su opozicija dėl „Brexit“ susitarimo priėmimo, antradienį pareiškė ministrės pirmininkės Theresos May faktinis pavaduotojas Davidas Lidingtonas. 
Didžiosios Britanijos Europos reikalų ministras Davidas Lidingtonas
Davidas Lidingtonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atsižvelgiant į tai, kiek mažai (likę) laiko,.. deja, nebus įmanoma užbaigti šio proceso iki datos, kai teisiškai turi įvykti Europos Parlamento rinkimai“, – sakė D.Lidingtonas.

Du kartus atidėjusi „Brexit“ datą vyriausybė tikėjosi, kad galės parlamente prastumti išstojimo susitarimo projektą iki šio termino ir jai nereikės rengti Europos Parlamento rinkimų gegužės 23-iąją.

„Mes labai tikėjomės, jog galėsime susitvarkyti su savo išstojimu ir (patvirtinti) sutartį, kad šių rinkimų nereikėtų“, – sakė D.Lidingtonas.

Jis pridūrė, kad vyriausybė „padvigubins savo pastangas ir derybas su visų partijų parlamentarais bandydama užtikrinti, kad atidėjimas po to būtų kuo trumpesnis“.

„Idealiu atveju norėtume būti situacijoje, kai šiems europarlamentarams iš tikrųjų niekada taip ir nereiktų užimti savo vietų Europos Parlamente, neabejotinai – užbaigti tai iki vasaros atostogų“, – sakė jis.

Naujai išrinktas Europos Parlamentas turi susirinkti liepos 2 dieną. JK parlamento vasaros atostogos turi prasidėti liepos 20-ąją.

„Tai reikš pastangas, sunkų darbą ir įvairių politinių partijų, žmonių iš išstojimo šalininkų stovyklos ir pasilikimo šalininkų stovyklos Europos debatuose kompromisą“, – sakė D.Lidingtonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius