-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK vyriausybė neabejoja, kad vakcinos apsaugo ir nuo indiškosios koronaviruso atmainos

Jungtinės Karalystės vyriausybė neabejoja, kad dabartinės vakcinos nuo koronaviruso apsaugo ir nuo šalyje plintančios užkrečiamesnės indiškosios atmainos, sekmadienį pareiškė sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas.
„Pfizer“ vakcina nuo koronaviruso
„Pfizer“ vakcina nuo koronaviruso / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Anglija, Škotija ir Velsas pirmadienį ketina sušvelninti visuotinį karantiną, tačiau dėl indiškosios padermės plitimo kilo abejonių dėl tolesnio suvaržymų atšaukimo.

M.Hancockas televizijai „Sky News“ sakė, kad vyriausybė yra „labai tikra“, jog vakcinos suteikia apsaugą nuo B1.617.2 varianto, remiantis Oksfordo universiteto neseniai paskelbtais preliminariais duomenimis.

„Tai reiškia, kad galime ir toliau laikytis savo strategijos – kovoti su pandemija pasitelkdami vakcinas“, – pabrėžė sekretorius.

Didžiojoje Britanijoje, vienoje labiausiai koronaviruso paveiktų pasaulio valstybių, kur nuo šio užkrato mirė jau daugiau nei 127 tūkst. žmonių, vykdoma sparti imunizavimo kampanija: lig šiol šalyje visiškai paskiepyta beveik 20 mln. gyventojų.

Londono duomenimis, šią savaitę indiškosios atmainos atvejų skaičius išaugo nuo 520 iki 1 313.

Atsižvelgdamas į prastėjančią epidemiologinę padėtį aplink šiaurinius Boltono ir Blakberno miestus, JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas penktadienį pareiškė, kad bus paspartintas 50 metų ir vyresnių gyventojų, taip pat į rizikos grupę patenkančių asmenų skiepijimas antrąja vakcinos doze.

M.Hancockas savo ruožtu pažymėjo, jog Boltone „absoliuti dauguma“ naująja viruso atmaina užsikrėtusių pacientų turėjo galimybę vakcinuotis, bet ja nepasinaudojo.

Sekretorius perspėjo, kad indiškoji padermė dėl savo didelio užkrečiamumo galėtų „žaibiškai paplisti tarp nevakcinuotų grupių“ – taigi, valdžiai, anot jo, „reikia paskiepyti kuo daugiau žmonių“.

M.Hancockas taip pat atmetė kritiką, kad vyriausybė esą per vėlai priėmė sprendimą apriboti keliautojų srautus iš Indijos, kur anksčiau šiemet ėmė plisti naujoji koronaviruso atmaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius