-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jordanijos aviacija po piloto nužudymo smogė „Islamo valstybei“ Sirijoje

Jordanijos naikintuvai ketvirtadienį bombardavo „Islamo valstybės“ (IS) taikinius Sirijoje, o vėliau riaumodami praskrido virš miesto, kuriame gyveno pilotas, sučiuptas ir žiauriai nužudytas šio islamistų judėjimo kovotojų.
„Islamo valstybė“
„Islamo valstybė“ / Kadras iš filmuotos medžiagos

Jordanijos ginkluotųjų pajėgų pranešime sakoma, kad dešimtys lėktuvų dalyvavo antskrydžiuose, per kuriuos buvo sunaikinta ginklų sandėlių ir IS kovotojų mokymų stovyklų.

Tuo tarpu karalius Abdullah asmeniškai pareiškė užuojautą sielvarto apimtai nužudyto lakūno šeimai.

Liudininkai nugirdo, kaip monarchas nužudyto piloto tėvui sakė, kad lėktuvai grįžta iš IS kovotojų kontroliuojamo Rakos miesto. Vienas saugumo šaltinis naujienų agentūrai „Reuters“ nurodė, kad tų smūgių taikiniai buvo Sirijos rytinėje Deir ez Zoro provincijoje ir Rakoje.

Šis jėgos demonstravimas buvo surengtas praėjus dviem dienoms po to, kai IS paskelbė vaizdo įrašą, kuriama matyti, kaip sučiuptas jordanietis karo lakūnas Muazas al Kasasbeh buvo sudegintas gyvas metaliniame narve, stebint kaukėtiems kovotojams kamufliažinėmis uniformomis.

„Tai iš tikrųjų yra tik pradžia mūsų atsake į tą šiurpų ir žiaurų drąsaus jauno piloto nužudymą, bet ne pradžia mūsų kovoje su terorizmu ir ekstremizmu“, – sakė Jordanijos užsienio reikalų ministras Nasseras Judeh interviu naujienų televizijai CNN.

Jordanijos valstybinė televizija parodė, kaip naikintuvai kyla, pradėdami šią misiją. Vėliau buvo parodyta bombardavimo vaizdų ir paskelbta, kad naikintuvai saugiai grįžo į Jordaniją.

Keli vyrai ir moterys buvo parodyti rašantys ištraukas iš Korano ir prieš „Islamo valstybę“ nukreiptus šūkius ant bombų, kurios tikriausiai buvo panaudotos per tuos antskrydžius.

„Siunčiame prieš juos viską, ką turime“, – pabrėžė N.Judeh.

JAV kariniai orlaiviai prisidėjo prie šios misijos, vykdydami žvalgybą ir stebėjimus bei padėdami identifikuoti taikinius,„Reuters“ sakė vienas amerikietis pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo vardo.

Kariuomenės vadai raportavo karaliui Abdullah apie misijos detales, pranešė valstybinė televizija.

Monarchas pažadėjo atkeršyti už M.al Kasasbeh nužudymą ir nurodė kariuomenei ruoštis atlikti didesnį vaidmenį su IS kovojančioje tarptautinėje koalicijoje, kuriai vadovauja JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius