Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT misija Afganistane pareikalavo Talibaną ištirti žmogaus teisių gynėjų žudymus

Jungtinių Tautų pagalbos misija Afganistane (UNAMA) pareikalavo, kad Talibano valdžios institucijos ištirtų žmogaus teisių gynėjų žudymus šalyje ir už tai atsakingus asmenis patrauktų atsakomybėn.
Talibanas
Talibanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„JT misija yra labai susirūpinusi dėl pranešimų apie moterų teisių aktyvistė Frozan Safi nužudymą Mazari Šarifo mieste ir Hijratullah Hogyani nužudymą Džalalabade. JT ragina nedelsiant atlikti nepriklausomą ir nešališką tyrimą“, – teigiama JT misijos sekmadienį išplatintame pranešime.

Anksčiau Talibų vidaus reikalų ministerijos atstovas Qari Sayedas Khosti pranešė apie dviejų įtariamųjų dėl keturių žmonių nužudymo Mazari Šarife suėmimą.

Daugiau informacijos jis nepateikė.

Talibanas, rugpjūtį užgrobęs valdžią Afganistane po 20 metų trukusio karo prieš buvusią JAV remiamą vyriausybę, yra laikomas ypač konservatyviu islamistiniu judėjimu. Nuo jo sugrįžimo daug žmogaus teisių aktyvistų pabėgo iš šalies, o Talibano grasino suimti visus žurnalistus, nušviečiančius neteisėtus susibūrimus. Kita vertus griežto islamistinio judėjimo lyderiai tikina, kad jų kovotojai neturi teisės žudyti aktyvistų, ir pažadėjo, kad tą darantys nariai bus nubausti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius