Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: neramiuose Nigerio vakaruose per 22 tūkst. moksleivių negali lankyti mokyklos

Daugiau kaip 22 tūkst. vaikų neramiuose Nigerio vakaruose negali lankyti mokyklos, o dėl džihadistų smurto savo namus teko palikti kone 100 tūkst. žmonių, penktadienį pranešė Jungtinės Tautos.
Nigeris
Nigeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nukentėjusios teritorijos yra Tilaberio regione netoli sienos su Maliu ir Burkina Fasu, pranešė JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuras (OCHA), turėdamas omenyje teritoriją, į kurią nekart taikėsi sukilėliai, susivieniję su „al Qaeda“ ar „Islamo valstybe“.

Nigeris, kuris pagal JT sudarytą 189 valstybių išsivystymo reitingą yra neturtingiausia pasaulio šalis, taip pat kovoja su džihadistų judėjimais, persimetusiais iš Malio ir Nigerijos.

Žuvo šimtai žmonių, beveik pusė milijono gyventojų turėjo palikti namus, padaryta didžiulė ekonominė žala.

Vien Tilaberio regione, „2021 metų sausio 31-osios duomenimis, 22 876 mokiniai, iš kurių 10 513 yra mergaitės, negali lankyti mokyklos“, pranešė OCHA ir pridūrė, kad 312 mokyklų toje zonoje „uždarytos dėl nesaugumo“.

Pasak OHCA, „daugiau nei 95 000 žmonių“ paliko namus dėl neramumų Tilaberyje, per 511 tūkst. gyventojų susiduria su maisto nepritekliais, o daugiau nei 30 tūkst. žmonių negali naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis rajone, susiduriančiame „su didelėmis tymų, meningito ir COVID-19 bangomis“.

OCHA teigimu, praėjusiais metais Tilaberio regione buvo užfiksuota beveik 300 „saugumo incidentų“, pareikalavusių 200 civilių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius