Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

JT: nuo kovų Sudane gali bėgti daugiau kaip 800 000 žmonių

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra pirmadienį sakė besirengianti galimybei, kad nuo kovų Sudane į kaimynines šalis pabėgs daugiau kaip 800 tūkst. žmonių.
Chartumas, Sudanas
Chartumas, Sudanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tikimės, kad iki to nebus prieita, bet jei smurtas nesiliaus, matysime daugiau žmonių, priverstų bėgti iš Sudano“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JT pabėgėlių reikalų agentūros (UNHCR) vadovas Filippo Grandi.

Nepaisant oficialiai pratęstų paliaubų, pirmadienį tarp Sudano kariuomenės ir sukarintų pajėgų vėl kilo įnirtingos kovos, o JT perspėjo, kad humanitarinė padėtis pasiekė lūžio tašką.

Nuo balandžio 15 dienos, kai prasidėjo mūšiai tarp faktinio Sudano vadovo Abdel Fattaho al Burhano, kuris vadovauja reguliariajai armijai, ir jo buvusio pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo, kuris vadovauja galingoms sukarintoms greitojo palaikymo pajėgoms (RSF), žuvo daugiau kaip 500 žmonių.

Užsienio valstybėms oru, sausuma ir jūra evakuojant iš Sudano savo piliečius, maždaug 50 tūkst. sudaniečių pabėgo į kaimynines šalis, įskaitant Egiptą, Čadą ir Centrinės Afrikos Respubliką.

JT humanitarinės pagalbos vadovas Martinas Griffithsas sekmadienį teigė, kad vyksta į regioną padėti „nedelsiant suteikti pagalbą milijonams žmonių, kurių gyvenimas per naktį apsivertė aukštyn kojomis“.

„Humanitarinė padėtis pasiekė kritinę ribą“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius