Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT paliaubų stebėtojai atvyko į Jemeną

Jungtinių Tautų pareigūnų grupė, turinti stebėti trapias paliaubas strategiškai svarbiame Jemeno uostamiestyje Chudaidoje, šeštadienį atvyko į Adeną, pranešė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.
Pareigūnai Jemeno Adeno uostamiestyje
Pareigūnai Jemeno Adeno uostamiestyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Grupė, vadovaujama olandų dimisijos generolo Patricko Cammaerto, pirmiausiai atvyko į Adeno miestą, kur šiuo metu veikia tarptautinės bendruomenės pripažįstama Jemeno vyriausybė.

Pasak vieno Jemeno pareigūno, P.Cammaertas planuoja susitikti su šalies lyderiais, o vėliau išvykti į sukilėlių kontroliuojamą sostinę Saną ir galiausiai pasiekti Chudaidą.

JT Saugumo Taryba penktadienį vienbalsiai pritarė pasiūlymui pasiųsti į karo krečiamą Jemeną stebėtojų misiją, turinčią prižiūrėti paliaubas strategiškai svarbiame Raudonosios jūros uostamiestyje Chudaidoje ir kovojančių pajėgų atsitraukimą iš šio miesto.

Po savaitę trukusių įtemptų derybų už Didžiosios Britanijos parengtą rezoliucijos projektą balsavo visos 15 Tarybos narių.

Rezoliucijoje taip pat reiškiamas palaikymas neseniai Švedijoje vykusių Jemeno taikos derybų, surengtų siekiant užbaigti ketverius metus besitęsiantį konfliktą, rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius