-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėje Karalystėje nuo COVID-19 per parą mirė rekordiškai daug žmonių – 1 564

Jungtinėje Karalystėje per pastarąją parą nuo koronaviruso mirė rekordiškai daug žmonių – 1 564, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Londonas
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be to, tai yra pirmas kartas nuo pandemijos pradžios, kai vienos paros COVID-19 aukų skaičius perkopė pusantro tūkstančio.

Bendras mirties atvejų skaičius šalyje išaugo iki 84 767 – tai yra vienas didžiausių skaičių visoje Europoje.

VIDEO: Vyriausybė karantino režimą švelnins atsargiai: „Norėtumėm išvengti amerikietiškų kalnelių“

Per praėjusią parą JK taip pat užregistruoti 47 525 nauji susirgimai – mažiau nei tą pačią dieną praėjusią savaitę, kai medikai išaiškino 62 322 užsikrėtimo atvejus.

Nuo pandemijos pradžios praėjusių metų pradžioje bendras užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo iki 3 211 576.

Anglijoje šiuo metu galioja trečias visuotinis karantinas: mokyklos yra uždarytos, o žmonėms liepta nepalikti namų. Tokių priemonių imtasi, labiau užkrečiamai koronaviruso atmainai iš dalies nulėmus pastaraisiais mėnesiais intensyvėjantį infekcijos protrūkį.

Panašūs suvaržymai galioja ir Škotijoje, Velse bei Šiaurės Airijoje, kur už sveikatos apsaugos politiką atsakingos decentralizuotos administracijos.

Kaip trečiadienį įstatymų leidėjams pareiškė britų premjeras Borisas Johnsonas, dėl naujausių karantino priemonių ir anksčiau skelbtų regionų lygio apribojimų „jau matyti tam tikro poveikio požymių“, nors apie konkrečius rodiklius kalbėti „dar per anksti“.

Vis tik vyriausybė, atsižvelgusi į įrodymus, jog kai kurie žmonės nepaiso karantino, perspėjo, kad griežtai baus tokius pažeidėjus.

Siekdamas sugrąžinti gyvenimą šalyje į normalias vėžes, B.Johnsonas užsibrėžė tikslą iki vasario vidurio paskiepyti 15 mln. pagyvenusių ir labiausiai pažeidžiamų gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius