Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 30 /10:48

Jungtinėje Karalystėje patvirtinta antroji vakcina nuo COVID-19

Jungtinė Karalystė trečiadienį patvirtino antrą vakciną nuo koronavirusinės infekcijos ir tapo pirmąja šalimi, suteikusia leidimą platinti preparatą, kurio logistika yra paprastesnė negu kitų iki šiol sukurtų.
„AstraZeneca“ vakcina
„AstraZeneca“ vakcina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybė nurodė, kad Vaistų ir sveikatos produktų priežiūros agentūra (MHRA) suteikė leidimą esant ekstremaliai padėčiai platinti vakciną, sukurtą Oksfordo universiteto ir Britanijoje įsikūrusios farmacijos įmonės „AstraZeneca“.

„AstraZeneca“ generalinis direktorius Pascalis Soriot sakė, kad „šiandien yra svarbi diena milijonams žmonių JK, įgysiančių prieigą prie šios naujos vakcinos. Buvo įrodyta, kad ji yra veiksminga, gerai toleruojama, paprastai skiriama ir tiekiama. „AstraZeneca“ ją tiekia negaudama jokio pelno.“

VIDEO: Dvidešimtmetis pilotas danguje išraižė milžinišką švirkštą – nusiteikusius prieš vakciną ragina permąstyti savo sprendimą

„Norėtume padėkoti mūsų daugeliui kolegų „AstraZeneca“, Oksfordo universitete, JK vyriausybei ir dešimtims tūkstančių klinikinių bandymų dalyvių“, – pridūrė jis.

Sekmadienį P.Soriot sakė, kad vakcina „100 procentų apsaugo“ nuo sunkios COVID-19 ligos, kai yra reikalinga hospitalizacija.

Jis prognozavo, jog bandymai parodys, kad jo firmos vakcinos veiksmingumas prilygsta „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos 95 proc. ir „Moderna“ vakcinos 94,5 proc. veiksmingumui.

Ankstesnių bandymų rezultatai dėl „AstraZeneca“ vakcinos veiksmingumo buvo nevienodi. Iš pradžių buvo nustatytas vidutinis 70 proc. efektyvumas, bet, priklausomai nuo dozių parinkimo, jis padidėdavo iki 90 procentų.

Per didelio masto bandymus JK ir Brazilijoje buvo nustatytas 62 proc. veiksmingumas tais atvejais, kai asmenims būdavo suleidžiamos dvi viso dydžio vakcinos dozės. Tačiau savanorių, kuriems iš pradžių buvo suleista pusė vakcinos dozės, o po mėnesio – visa antra dozė, grupėje efektyvumas buvo 90 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius