-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Karalystės vyriausybė pradėjo diskusiją apie santykius su ES po „Brexit“

Praėjo jau pusantrų metų nuo Jungtinės Karalystės referendumo išstoti iš Europos Sąjungos ir pusė metų nuo naujos vyriausybės sudarymo, bet tik šiandien jos nariai surengė pirmąją diskusiją apie tai, kokių santykių su bendrija norėtų po „Brexit“.
Theresa May
Theresa May / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Premjerė žada siekti susitarimo, kuris užtikrins geriausias prekybos sąlygas ir drauge laisvę pačiai nustatyti taisykles. Tačiau Briuselio derybininkas lūkesčius mažina: paskelbė, kad pagal paties Londono pageidavimus, santykiai prilygs nebent ryšiams su Pietų Korėja ar Kanada.

Praėjus pusantrų metų po referendumo, apklausa parodė, kad rinkėjai 10 proc. persvara jau nori likti Europos Sąjungoje (ES). Bet tik dabar – pirmoji proga 25 ministrams išsisakyti, kokio gyvenimo nori po išstojimo. Posėdis pas premjerę truko dvi valandas už uždarų durų. Bet jau ir iš viešų pasisakymų aišku, kad vienybės nėra: vieni ministrai nori kuo glaudesnių santykių po skyrybų, kiti, priešingai, siekia kuo daugiau laisvės.

Oficiali premjerės pozicija – siekti ypatingo, tik Britanijos atvejui tinkamo susitarimo, kuris numatytų geriausias įmanomas prekybos sąlygas su ES, bet leistų Britanijai pačiai nusistatyti taisykles ir neužkirstų kelio su kitomis šalimis sudaryti tokių susitarimų, kokių nori Londonas.

„Kiekvienas prekybos susitarimas iš tiesų juk yra konkrečiam atvejui pritaikytas šalių susitarimas. Kai kurie elementai panašūs visada - bet kiti konkrečiai pritaikyti įvairioms šalims. To kaip tik ir sieksime derybose su ES“, – sako Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius