Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Tautos: Gazoje pradeda trūkti kuro, medikamentų

Jungtinėms Tautoms baigiasi lėšos, skirtos Gazos Ruože esančių ligoninių, vandens valymo įrenginių ir kitų būtiniausių sistemų aprūpinimui kuru, trečiadienį pranešė JT politinių reikalų vadovė.
Gazoje pradeda trūkti kuro ir vaistų
Gazoje pradeda trūkti kuro ir vaistų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdama Saugumo Taryboje Rosemary Di Carlo taip pat sakė, kad naujausi smurto tarp Izraelio ir palestiniečių kovotojų protrūkiai kelia karo Gazoje grėsmę.

Saugumo Taryba susitikimą Izraelio ir palestiniečių konflikto klausimu surengė Jungtinėms Tautoms bendradarbiaujant su Egiptu ir siekiant spręsti humanitarinę krizę Gazoje bei nutraukti smurtą regione.

R.Di Carlo nurodė esanti „labai susirūpinusi, kad lėšos kuro rezervui, iš kurio aprūpinama maždaug 250 Gazos svarbiausių objektų, jau baigiasi“ ir paprašė skirti 4,5 mln. JAV dolerių, kad būtų užtikrintas būtiniausių paslaugų teikimas iki šių metų pabaigos.

JT vadovo pavaduotoja politikos reikalams taip pat išreiškė susirūpinimą dėl „pavojingai mažų svarbiausių medikamentų išteklių“, Gazos Ruožui išnaudojus 40 proc. savo vaistų atsargų.

Smurto banga Gazoje tęsiasi nuo kovą prasidėjusių protestų ir susirėmimų. Per šį laiką nuo Izraelio ugnies žuvo 171 palestinietis, o vieną Izraelio karį liepą nušovė palestiniečių snaiperis.

Izraelis, atsakydamas į palestiniečių leidžiamas raketas, jiems smogė mažiausiai 125 kartus.

JT pasiuntinys Nikolajus Mladenovas ir Egipto pareigūnai bando tarpininkauti, siekiant Izraelio ir Gazos Ruožą valdančio judėjimo „Hamas“ paliaubų. Nuo 2008 metų Izraelis tris kartus kariavo su šiuo islamistų judėjimu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Hamas“ rėmėjai Gazos Ruože
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Hamas“ rėmėjai Gazos Ruože

JT pareigūnai ir Egiptas siekia, kad „Hamas“ ir Izraelis pasiektų ilgalaikę taiką, kuri leistų pradėti spręsti humanitarines problemas beveik 2 mln. gyventojų turinčiame Gazos Ruože.

Savo ruožtu Izraelis reikalauja, kad „Hamas“ grąžintų dviejų 2014 metais žuvusių žydų karių palaikus ir du žydų civilius, kuriuos, kaip manoma, įkaitais laiko „Hamas“.

R.Di Carlo paragino „visas šalis“ užtikrinti, kad humanitarinė pagalba pasiektų Gazą, o „Hamas“ – suteikti informacijos apie Gazos Ruože laikomus Izraelio piliečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius