Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jungtinės Tautos, nepaisydamos Rusijos ir musulmonų šalių pasipriešinimo, pasmerkė žudynes Orlande

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba atsilaikė prieš Rusijos bei musulmonų šalių pasipriešinimą ir pasmerkė žudynes Orlando miesto gėjų klube.
Jungtinės Tautos
Jungtinės Tautos / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

JAV inicijuotoje rezoliucijoje žudynės buvo įvardintos kaip „žmonių žudymas dėl jų seksualinės orientacijos“. „Islamo valstybės“ vardu žudęs Omaras Mateenas birželio 12-ąją atėmė 49 žmonių gyvybes.

Žmogaus teisių gynėjų grupių teigimu, „Islamo valstybė“ sistemingai žudo homoseksualius asmenis ir platina žudynes skatinančius vaizdo įrašus.

„Jei mes būsime vieningi piktindamiesi šiomis žudynėmis, smerkdami teroristus, o mes ir esame, tai būkime vieningi rodydami pagarbą žmonėms, nepaisant to, ką jie myli“, – skelbė JAV ambasadorės JT Saugumo Taryboje pavaduotojas Davidas Pressmanas.

Homoseksualumas vis dar kriminalizuotas 74 pasaulio valstybėse. Kai kurios jų nebuvo patenkintos ir šios žudynes smerkiančios rezoliucijos paskelbimu.

Tai jau ne pirmas kartas, kai homoseksualių asmenų teisių gynimas sukelia audringus ginčus JT. Neseniai vykusioje AIDS prevencijai skirtoje konferencijoje Rusija ir musulmonų šalys griežtai atsisakė priimti LGBT teisių gynėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius