-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodkalnijoje sukilimą organizavę serbai dalyvavo ir Kremliaus surengtoje Krymo okupacijoje

Sužlugdytą perversmą Juodkalnijoje rengę serbai dalyvavo Rusijos federacijos karinėje operacijoje Kryme. Tai įrodo portalo krym.realii gautas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas „Serbijos vilkų“ organizacijos lyderio Aleksandaro Sindjeličiaus pokalbis.
Aleksandaras Sindjeličius
Aleksandaras Sindjeličius / „Twitter“ nuotr.

Serbų kalba vykstantį pokalbį žurnalistams perdavė politologas, A.Sindjeličiaus bendražygis Vencislavas Bujičius. Pasak jo, šis pokalbis vyko praėjusių metų kovo mėnesį. Vaizdo įraše matomas Kremliaus politiką remiantis serbų radikalas, kuris vardina savo kontaktus Rusijos gynybos ministerijoje.

A.Sindjeličius ir įraše minimas Živkovičius atvyko į Krymą 2014 metų kovo mėnesį, kad dalyvautų veiksmuose tariamo referendumo metu. Manoma, kad būtent „Serbų vilkų“, siejamų su Kremliaus „Naktiniais vilkais“ lyderis, rinko savanorius serbus, dalyvauti karinėje operacijoje Kryme.

V.Bujičiaus teigimu, tiek Krymą okupavę „žalieji žmogeliukai“, tiek savanoriai iš kitų valstybių, tokių kaip Serbija, veikė su Rusijos gynybos ministerijos žinia.

Apie svarbius kontaktus Kremliuje kalba ir tai, kad dėl perversmo Juodkalnijoje sulaikytas A.Sindjeličius, iš ginamojo gali tapti tik liudininku.

Prie perversmo Juodkalnijoje organizavimo prisidėjo ir vadinamieji „Balkanų kazokai“.

Vienas iš aktyviausių jų lyderių, atamanas Viktoras Zaplatinas palaiko artimus ryšius su Rusijos strateginių studijų instituto vadovu Leonidu Rešetnikovu.

Šis institutas buvo įkurtas kaip Rusijos užsienio žvalgybos dalis, o dabar yra valdomas Rusijos prezidento administracijos.

Balkanų kazokai netgi viešai skelbė, kad dar prieš nepavykusį perversmą, spalio mėnesį, jų delegacija lankėsi Maskvoje, kur susitiko su minėtu L.Rešetnikovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius