Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką matė F-16 lakūnas, per kelias minutes išvengęs net 6 į jį paleistų raketų

Ši filmuota medžiaga – iš 1991 sausio 19 dienos, kai vyko operacija Audra dykumoje. Tuomet naikintuvai riaumojo Irako oro erdvėje, o priešlėktuvinės pajėgos žemėje laukė jų su raketomis žemė-oras, rašo portalas „We Are The Mighty“.
Naikintuvo pilotas per skrydį
Naikintuvo pilotas per skrydį / Stop kadras iš vaizdo medžiagos

Karinių oro pajėgų majorui ET Tullia tai buvo nepamirštama misija – jis mirtį apgavo ne vieną, o net šešis kartus.

JAV naikintuvai F-16 mėgino surengti ataką prieš raketų gamyklą į šiaurę nuo Bagdado. Jiems priartėjus prie Irako sostinės, į juos nuo žemės pasipylė serija raketų. Dauguma jų siekė 3,6 tūkst. m aukštį, tačiau buvo ir galingesnių, kurios sprogdavo 8,2 tūkst. m aukštyje.

Lakūnams tądien teko nardyti danguje, kad išvengtų į juos artėjančių raketų. Majorui Tullia teko išvengti net šešių. Kokioje įtampoje teko skristi aiškiai rodo vaizdo įraše girdimas sunkus jo kvėpavimas.

Lakūnai yra apmokomi, kaip išvengti raketų. Tačiau sudėtingiausia dalis – pakankamai anksti pastebėti raketą ir spėti laiku mintyse atlikti paskaičiavimus. 

Šiame video matyti, ką majoras matė priešais save. Maždaug nuo 3 minutės pasigirsta pirmasis įspėjamasis signalas apie artėjančią raketą. 

Nors vaizdo įrašo kokybė – prasta, šiurpą kelia radijo pokalbis, kuris tik dar kartą įrodo, kad naikintuvo lakūnai privalo būti puikios fizinės ir psichologinės formos.

VIDEO: Ką mato F-16 lakūnas, per kelias minutes išvengęs net 6 į jį paleistų raketų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius