-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: A.Merkel sako neturinti dėl ko atsiprašyti – ar tikrai?

Buvusi ilgametė Vokietijos kanclerė Angela Merkel šią savaitę davė pirmą didelį interviu po pasitraukimo iš valdžios ir, žinoma, kalbėjo apie Rusiją bei karą Ukrainoje. Ji sulaukia nemažai kaltinimų dėl to, kad stengėsi sutarti su Vladimiro Putino režimu, bet pareiškė neturinti dėl ko atsiprašyti. Apie jos interviu ir politinį palikimą – tradicinė 15min penktadieninė užsienio spaudos apžvalga.
Užsienio spauda – apie A.Merkel mintis interviu
Užsienio spauda – apie A.Merkel mintis interviu metu / Igno Krakio iliustr.

Duodama pirmą didelį interviu po pasitraukimo iš valdžios prieš šešis mėnesius, A.Merkel tvirtino nebuvusi naivi, palaikydama ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Diplomatija nėra klaida vien dėl to, kad ji nesuveikė“, – 67 metų A.Merkel sakė vieno Berlyno teatro scenoje, duodama interviu naujienų televizijai „Phoenix“.

Ji priminė palaikiusi ekonomines sankcijas Rusijai dėl 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos, taip pat Vokietijos ir Prancūzijos pastangas išsaugoti Minsko taikos procesą, kuriuo siekta užbaigti konfliktą Ukrainoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Angela Merkel
„Scanpix“/AP nuotr./Angela Merkel

15min pasidomėjo, ką apie pirmąjį didelį A.Merkel interviu, kurio metu jos, aišku, daugiausia klausinėta apie santykius su Rusija ir požiūrį į invaziją į Ukrainą, rašo JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Lenkijos ir pačios Ukrainos žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius