Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: drama apsiaustoje „Azovstal“ tvirtovėje baigėsi – kas toliau?

„Azovstal“ komplekso apsiaustis Mariupolyje baigta, ir iki pabaigos – vienokios ar kitokios – čia, regis, šios gamyklos gynėjai nekovos. Ukraina, žinoma, kalba apie karių evakuaciją, bet panašu, kad šimtai jų sudėjo ginklus – Rusija teigia, jog ukrainiečiai pasidavė, ir ketina dalį jų, ypač susijusių su Kremliaus nekenčiamu „Azovo“ pulku, teisti. 15min tradicinėje penktadieninėje užsienio spaudos apžvalgoje apibendrina, ką apie įvykius Mariupolyje rašo JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos, Lenkijos ir pačios Ukrainos žiniasklaida.
Užsienio spauda - apie „Azovstal“ pasidavusių Ukrainos karių likimą
Užsienio spauda – apie „Azovstal“ pasidavusių Ukrainos karių likimą / Igno Krakio iliustr.

Maskva dar balandį paskelbė perėmusi Mariupolio kontrolę po kelias savaites trukusios apsiausties, bet šimtai Ukrainos karių tebekovojo didžiuliame „Azovstal“ komplekse, nuo Rusijos atakų ir bombardavimų slapstydamiesi toje pramonės zonoje esančiuose požeminiuose tuneliuose ir bunkeriuose.

Bet trečiadienį Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad šią savaitę pasidavė iš viso 959 ukrainiečių kariai, gynę apsuptą metalurgijos įmonę „Azovstal“ Ukrainos pietrytiniame Mariupolio uostamiestyje. Ketvirtadienį pasidavusiųjų jau esą buvo 1730.

Iš esmės to nepaneigė ir Kyjivas, skelbiantis, kad tikisi ginklus sudėjusius karius išmainyti į Rusijos karo belaisvius, nors oficialiai kalba apie „humanitarinę operaciją“, o išėjusiuosius iš „Azovstal“ vadina didvyriais, nes jie atliko savo užduotį.

Maskvoje, tiesa, garsėja balsai, kad ukrainiečiams – „naciams“ – reikalingas teismas. Ir iš tiesų, iš minėtų 959 Ukrainos karių 51 buvo nugabentas į ligoninę, o kiti – į buvusią koloniją Rusijos kontroliuojamoje Donecko srities dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius