2017 08 29 /10:38

Kabulo centre netoli JAV ambasados driokstelėjo sprogimas

Kabulo centre mirtininkui antradienį susisprogdinus netoli smarkiai įtvirtintos JAV ambasados žuvo keturi žmonės, dar keli buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Afganistano saugumo pajėgos prie incidento vietos Kabule
Afganistano saugumo pajėgos prie incidento vietos Kabule / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausias išpuolis Afganistano sostinėje buvo surengtas praėjus apie trims mėnesiams po kitos pražūtingos atakos – tąsyk tame pačiame rajone detonavus sprogmenų prikrautam sunkvežimiui žuvo apie 150 žmonių.

„Apie 10 val. (vietos, 8 val. 30 min. Lietuvos laiku) mirtininkas detonavo savo sprogmenis netoli vieno privataus banko, arti Masudo aikštės. Daugiau detalių bus paskelbta vėliau“, – naujienų agentūrai AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas.

Jo „Twitter“ žinutėje sakoma, kad per šį išpuolį žuvo keturi žmonės.

Sprogimas driokstelėjo maždaug tuo metu, kai daug pareigūnų turėjo ateiti atsiimti atlyginimų prieš šią savaitę musulmonų švenčiamą Id al Adhą (Aukojimo šventę).

Afgano televizijos parodytuose reportažuose matyti nuniokotas banko pastato fasadas.

Sprogdinimo taikiniu tapęs privatus Kabulo bankas paprastai išmoka atlyginimus saugumo pajėgų nariams ir vyriausybės darbuotojams.

Afgano televizijos parodytuose reportažuose matyti nuniokotas banko pastato fasadas.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Waheedas Majrohas sakė naujienų agentūra AFP, kad į Kabulo ligonines atvežtas mažiausiai vienas lavonas ir aštuoni sužeistieji.

Sprogimas driokstelėjo į Masudo aikštę vedančioje gatvėje, kur įsikūrę daug bankų ir parduotuvių. Netoliese yra Jungtinių Valstijų ambasada ir Kabulo diplomatinis rajonas.

„Scanpix“/AP nuotr./Nuniokotas banko Kabule pastatas
„Scanpix“/AP nuotr./Nuniokotas banko Kabule pastatas

Už šį išpuolį atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet Talibanas pastarosiomis savaitėmis šalyje surengė jau ne vieną pražūtingą ataką.

Kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas praeitą savaitę paskelbė uždegęs žalią šviesą pasiųsti į Afganistaną daugiau amerikiečių karių, Talibanas pažadėjo, kad ši šalis taps užsienio pajėgų „kapinėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius