Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kabulo regione areštuota 11 Haqqani tinklo kovotojų, praneša afganų žvalgybos agentūra

Kabulo regione areštuota 11 Haqqani kovotojų tinklo narių, trečiadienį, kitą dieną po pranešimų apie šios brutalios afganų grupuotės įkūrėjo mirtį, paskelbė Afganistano žvalgybos agentūra.
Antrankiai
Antrankiai / Policijos nuotr.

Afganistano specialiosios pajėgos kovotojus areštavo sostinėje ir aplinkiniuose rajonuose, sakoma Nacionalinės saugumo direkcijos (NSD) pareiškime.

Jie įtariami dalyvavę sprogdinant bombas ir žudant vyriausybės darbuotojus bei „įtakingus veikėjus“, nurodė NSD.

Per operaciją taip pat buvo konfiskuota daug sprogmenų ir amunicijos, sakoma pareiškime, nenurodant, kada minimi kovotojai buvo areštuoti.

Antradienį Talibanas pranešė, kad mirė Haqqani tinklo įkūrėjas Jalaluddinas Haqqani. Kada jis mirė, nebuvo paskelbta.

J.Haqqani buvo afganų mudžahidų, 9-ajame dešimtmetyje padedant JAV ir Pakistanui kovojusių su sovietų okupacija Afganistane, vadas, o paskui įkūrė Haqqani tinklą, kuris dabar yra tarp pagrindinių JAV taikinių.

Ši ekstremistų grupuotė ilgą laiką buvo Talibano sąjungininkė kare su Afganistano vyriausybe ir jos tarptautiniais rėmėjais. Grupuotė dažnai pasitelkia sprogdintojus mirtininkus; 2012 metais JAV įtraukė ją į teroristinių organizacijų sąrašą.

Haqqani tinklas kaltinamas dėl įspūdingų atakų visame Afganistane; įtariama, kad būtent ši grupuotė įvykdė ir pastarojo meto išpuolius Kabule, už kuriuos atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybės“ vietos sparnas.

Manoma, kad J.Haqqani kelerius metus iki savo mirties buvo prikaustytas prie patalo. Vadovavimą tinklui jau anksčiau jis perdavė savo sūnui Sirajuddinui Haqqani, kuris taip pat yra Talibano lyderio pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius