Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalėdų Senelis ragina įsiklausyti į žmones ir gamtą

Viena laukiamiausių Kūčių nakties tradicijų – Kalėdų Senelio apsilankymas, o su juo ir kalėdinės dovanos. Prieš išvykdamas, Kalėdų Senelis paragino šiais metais daugiau dėmesio skirti gamtai.
Kalėdų Senelis
Kalėdų Senelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tolimojoje Laplandijoje kaip ir kasmet į stebuklingą Kalėdų nakties kelionę išvyko Kalėdų Senelis.

„Mano Kalėdų žinia yra visada panaši – noriu, kad žmonės būtų laimingi. Noriu, kad geriau suprastume vienas kitą, geriau įsiklausytume vienas į kitą. Šiomis dienomis taip pat noriu, kad žmonės padėtų gamtai, nes gamta yra pavojuje“, – sako Kalėdų Senelis.

2018 metai vieni šilčiausių kada nors fiksuotų. Atsimename nuostabią vasarą – šiltą, sausą ir ilgą, tačiau ne visiems orai atnešė džiaugsmą. Milžiniški laukiniai gaisrai nuo Graikijos iki Kalifornijos, potvyniai, uraganai, užterštas oras, šiukšlini vandenynai. Tokią yra Žemės planetos realybė. Būtent apie ją pagalvoti šiais metais ragina Kalėdų Senelis.

„Šiuo metu yra daug sniego čia Laplandijoje, tačiau pirmą kartą per 60 metų nebuvo sniego likus kelioms savaitėms iki Kalėdų . Manau, kad tai yra svarbu ir mūsų draugė gamta mums bando kažką pasakyti. Gamta yra atsidūrus pavojuje, todėl visi galėtume jai padovanoti dovaną ir padėti“, – sako jis.

Tolimojoje Laplandijoje kaip ir kasmet į stebuklingą Kalėdų nakties kelionę išvyko Kalėdų Senelis.

Pasak pasakos, geri žmonės Kūčių naktį sulauks dovanų, o nenaudėliai gaus nereikalingą anglies gabaliuką. Kad nereiktų laukti, o gal net ir nusivilti, Kalėdų Senelis siūlo patiems tapti dovana.

Atsisėskite, pasikalbėkite su seniai matyti draugu, šeimos nariu ir padarykite tai ne atmestinai, kad tik kuo greičiau baigti, o nuoširdžiai. Šiais laikais vis sunkiau susikalbam, atrodo visi tik pykstasi – nuo socialinių tinklų iki politikos, randam tik tai kas mus skaldo, o ne vienija. Šias kelias dienas ne tik išgirskime vieni kitus, bet svarbiausia – įsiklausykime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius