Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornijoje padegėjas nuteistas mirties bausme

2003 metais jis sviedė liepsnojantį deglą į sausą krūmą ir sukėlė miškų gaisrus, kurių metu žuvo penki žmonės. 31-erių amerikietis už tai sulauks mirties bausmės.
JAV ugniagesiai
JAV ugniagesiai / Reuters/Scanpix nuotr.

„Los Angeles Times“ pranešė, kad padegėjas sulaukė itin griežtos bausmės. 

Žiuri dar rugpjūtį paskelbė nusprendusi, jog Rickie Lee Fowleris tyčia sukėlė gaisrą, kuomet sausą ir vėjuotą dieną į krūmus metė deglą. 

Siaubingi gaisrai tuomet privertė iš namų bėgti tūkstančius žmonių, beveik 1 000 namų sudegė. Gaisro metu žuvo penki amerikiečiai, jų amžius nuo 54-erių iki 93-ejų metų. 

Vienas liudininkas teigė matęs įtartiną R.L.Fowlerio elgesį, tačiau pradžioje nebuvo pakankamai įtarimų, kad vyrą būtų galima suimti. 2009-aisiais jis buvo apkaltintas padegimu ir žmogžudyste. 

Teisme vyras buvo pristatytas, kaip narkomanas ir nusikaltėlis, padaręs ne vieną nusikaltimą, įskaitant ir išprievartavimą.

Jo advokatai teigė, kad ginamasis turėjo sunkią vaikystę, jo tėvai buvo priklausomi nuo narkotikų. Jie prašė neteisti mirties bausme, nes vyras penkis žmones pražudė nesąmoningai. 

Tyrėjai išsiaiškino, kad vyras po kivirčo norėjo sudeginti pažįstamo namą. R.L.Fowleris pareiškė, kad gaisrą sukėlė ne jis, o draugas. Nusikaltimo vietoje buvo pastebėti abu vyrai. 

Antras įtariamasis 2006 metais buvo nužudytas per susišaudymą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius