-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 11 /21:48

Kalifornijoje per šaudymą mokykloje sužeistas moksleivis, sulaikytas 14-metis įtariamasis

Kalifornijoje policija penktadienį sulaikė vieną 14-metį po šaudymo incidento netoli Los Andželo esančioje mokykloje, per kurį buvo sužeistas vienas asmuo, informavo vietos šerifo tarnyba ir švietimo sistemos pareigūnai.
Kalifornijos policija
Kalifornijos policija/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot Los Andželo apygardos šerifo tarnybos, įtariamasis buvo sulaikytas gavus pranešimą apie „ginkluotą asmenį“ Hailando vidurinėje mokykloje Palmdeilio mieste, esančiame 65 km į šiaurę nuo Los Andželo centro.

Ir įtariamasis, ir per šį incidentą nukentėjęs paauglys yra šios mokyklos mokiniai.

Prieš tai vietos žiniasklaida paskelbė, kad buvo sužeistas bent vienas žmogus. Kol kas nežinoma, kokį ginklą turėjo įtariamasis.

Televizija „CBS Los Angeles“ nurodė, kad buvo pranešta apie šūvius Hailando vidurinėje mokykloje Palmdeilio mieste, esančiame maždaug už 64 km į šiaurę nuo Los Andželo centro.

Šerifo informacijos biuras nurodė, kad pranešimas apie šaudymą buvo gautas 7 val. 5 min. vietos (17 val. 5 min. Lietuvos) laiku.

„Pareigūnai nedelsdami reagavo į šaudymą Palmdeilyje: įvykdytas areštas, rastas ginklas, vykdomas aktyvus tyrimas. Beveik neabejotina, kad grėsmė suvaldyta“, – sakoma departamento atstovo Jimo McDonnello „Twitter“ žinutėje.

Įtariamasis yra „nepilnametis ispanakalbis“, pridūrė šerifo biuras ir vėliau pridūrė, kad mokyklos teritorijoje buvo rastas šautuvas.

Šerifo biuras nurodė, kad mokykloje vienas berniukas buvo pašautas į ranką. Jis buvo hospitalizuotas stabilios būklės.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad tas jaunuolis, irgi 14-metis, buvo sužeistas, kai lipo iš jį į mokyklą atvežusio automobilio.

Los Andželo apygardos policija anksčiau sakė televizijai CNN, kad pareigūnai sureagavo į pranešimus apie ginkluotą vyrą mokyklos teritorijoje. Aplinkinės mokymosi įstaigos taip pat buvo dėl visa pikta uždarytos.

Alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų departamento (ATF) agentai taip pat nuvyko į incidento vietą, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė šios institucijos atstovai.

Šerifo pavaduotojai nurodė, kad anksčiau taip pat buvo gautas pranešimas apie numanomą šaudymą kitoje švietimo įstaigoje, bet ten nuvykę pareigūnai nerado nieko įtartina.

„Atnaujinta informacija dėl Manzanitos pradinės mokyklos Palmdeilyje: pareigūnai apieškojo kompleksą. Mokykla saugi. Kol kas nėra jokių nusikaltimo požymių. Tyrimas tebevyksta“, – sakoma policijos departamento „Twitter“ žinutėje.

„Visi esame susirūpinę dėl mūsų vaikų saugumo“, – sakoma Palmdeilio mokyklų apygardos vyriausiojo inspektoriaus Raulio Maldonado perspėjime.

„Anksčiau šį rytą buvo patvirtinta Hailando vidurinėje mokykloje buvo aktyvus šaulys. Šis asmuo veikiausiai jau sulaikytas“, – pridūrė jis.

„Norime jums pranešti, kad visos Palmdeilio pradinės mokyklos buvo uždarytos ir liks uždarytos, kol bus patvirtinta, kad mūsų moksleiviams, mokytojams, darbuotojams ir tėvams padėtis saugi“, – rašo R.Maldonaldo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius