Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino Rusijoje kaliniai kankinami labiau nei sovietmečiu

Rusijos žmogaus teisių ombudsmenas Vladimiras Lukinas tvirtina, kad rusiškuose kalėjimuose plačiai paplitęs žmonių kankinimas, šia prasme žmogaus teisių padėtis dabar gerokai prastesnė nei Nikitos Chruščiovo ar Leonido Brežnevo laikais.
Kaliniai už grotų
Kaliniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tikrai negaliu pasakyti, kad mes išsprendėme kankinimų ir nežmoniško elgesio su nuteistaisiais problemas. Aš nuoširdžiai linkiu žmogui, kuris ateinančius penkerius metus užims šį postą, turėti galimybę ištarti: Rusija nebėra šalis, kurioje vyksta kankinimai“, – V.Lukiną cituoja newsru.com.

Jis pridūrė, kad Rusija apskritai turi labai didelę nežmoniško elgesio su žmonėmis patirtį, tai ypač tinka kalbant apie kalinius.

Jis pridūrė, kad Rusija apskritai turi labai didelę nežmoniško elgesio su žmonėmis patirtį, tai ypač tinka kalbant apie kalinius.

Tiesa, valstybės istorijoje yra buvę momentų, kai kalėjimuose kankinimai nevykdavo.

„Greta visų problemų, buvusių baigiantis sovietmečiui, valdant N.Chruščiovui ir L.Brežnevui, kaliniai buvo kankinami mažiau, nei dabar. Tuo metu buvo problemų, ir net labai didelių, tačiau žmonių kankinimai nebuvo tokie paplitę“, – pabrėžė ombudsmenas.

Medikai pavirtino, kad sužalojimai – dėl kankinimo

Žmogaus teisių kontrolierius Maskvoje Aleksandras Muzikantskis savo ruožtu sakė, kad Rusijos sostinės kalėjimai yra trečdaliu perpildyti.

„Tai reiškia, kad kameroje, kurioje turėtų gyventi 8 kaliniai, apgyvendinta 15 žmonių, kurie miega pagal eilę, nes visi neturi kur“, – pabrėžė jis.

Taip yra todėl, kad Maskvos teismai 98 atvejais iš 100 patenkina tyrėjų prašymus laikyti žmones už grotų iki teismo, o prokurorai tai daro 85 atvejais iš 100.

Jis pabrėžė turintis medikų išvadas, kad kai kurie sužalojimai ant kalinių kūnų negalėjo atsirasti dėl to, kad jie buvo surakinti antrankiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius