-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados ambasados atstovai aplankė Kinijoje sulaikytą buvusį Kanados diplomatą

Kanados ambasados atstovai aplankė buvusį Kanados diplomatą, kurio suėmimas Kinijoje laikomas bandymu daryti spaudimą dėl Vankuveryje sulaikytos Kinijos technologijų milžinės „Huawei“ finansų direktorės Meng Wanzhou paleidimo.
Michaelas Kovrigas
Michaelas Kovrigas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kanados konsuliniai pareigūnai pirmadienį aplankė Michaelą Kovrigą, pranešė šalies diplomatinė tarnyba elektroniniu paštu atsiųstame pranešime. Laikantis privatumo taisyklių, nebuvo pateikta jokios informacijos.

Kinijos oficialioji žiniasklaida yra apkaltinusi M.Korvigą, buvusį diplomatą ir Azijos ekspertą Tarptautinėje krizių grupėje, bendradarbiavimu su Kanados verslininku Michaelu Spavoru (Maiklu Spavoru) vagiant valstybines paslaptis.

M.Korvigas ir M.Spavoras buvo suimti gruodžio 10 dieną, po to, kai JAV prašymu dešimčia dienų anksčiau Vankuveryje buvo sulaikyta Meng Wanzhou.

Savo pareiškime vyriausybės agentūra „Global Affairs Canada“ pareiškė esanti susirūpinusi dėl „savavališkų“ sulaikymų ir paragino nedelsiant paleisti sulaikytuosius.

„Huawei“ įkūrėjo dukra Meng Wanzhou kaltinama melavusi bankams apie bendrovės santykius su Iranu, taip pažeidžiant JAV prekybos sankcijas. Verslininkės advokatas pareiškė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo komentarai rodo, jog byla prieš „Huawei“ atstovę yra politiškai motyvuota.

„Scanpix“/AP nuotr./Meng Wanzhou
„Scanpix“/AP nuotr./Meng Wanzhou

Vašingtonas spaudžia kitas šalis apriboti „Huawei“ technologijų naudojimą, įspėdamas, kad jos gali suteikti prieigą stebėjimui ir informacijos vagystėms.

Kinija ir JAV šiuo metu yra įsitraukusios į prekybos ginčą, kuris smukdo pasaulio finansų rinkas.

Po Meng Wanzhou suėmimo, dar vienam Kanados piliečiui, Robertui Schellenbergui, įkalinimo bausmė buvo pakeista į mirties bausmę. Šiuo metu šioje byloje yra pateiktas apeliacinis skundas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius