-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kandidatas į Latvijos ministro pirmininko postą A.Gobzemas neteko teisininko licencijos

Latvijos prisiekusiųjų advokatų taryba nusprendė panaikinti populistinės partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) kandidatui į premjerus Aldžiui Gobzemui išduotą teisininko licenciją, naujienų agentūrai BNS pranešė tarybos pirmininkas Janis Rozembergas.
Aldis Gobzemas
Aldis Gobzemas / Tvnet.lv

Pasak jo, sprendimas grindžiamas nutarimu, kurį priėmė Prisiekusiųjų advokatų tarybos grupė drausminiams pažeidimams tirti.

Remiantis nepatvirtinta informacija, A.Gobzemo licencija buvo atšaukta dėl jo pareiškimų apie nužudytą teisininką ir bankroto administratorių Martiną Bunkų. Taryba sprendimą priėmė A.Gobzemui nedalyvaujant.

Pagal procesines administracines teisės nuostatas A.Gobzemas gali pateikti apeliaciją dėl Prisiekusiųjų advokatų tarybos sprendimo.

Taryba pradėjo dvi bylas dėl A.Gobzemo drausminių pažeidimų. Lapkričio pradžioje jis paprašė jas uždaryti kaip neturinčias pagrindo. Jis tvirtino, kad šios bylos neturi pagrindo, nes jis nutraukė teisininko praktiką, kai buvo išrinktas į parlamentą.

Pirmoji drausminė byla dėl A.Gobzemo buvo pradėta rugpjūčio pabaigoje, sulaukus skundo iš nužudyto M.Bunkaus šeimos teisininko Romualdo Vansovičiaus ir dar kelių pareiškėjų.

Antroji drausminė byla pradėta dėl gydytojos Indros Steimanės pateikto pareiškimo.

Per savo teisininko karjerą A.Gobzemas vadovavo Bankroto administracijai (dabartinei Bankroto kontrolės tarnybai), o taip pat atstovavo kelių per parduotuvės „Maxima“ stogo griūtį nukentėjusių asmenų interesams keliose civilinėse bylose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius