Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kandidatas į Ukrainos prezidentus J.Boiko susitiko su Rusijos premjeru

Ukrainos prezidento posto siekiantis Jurijus Boika penktadienį Maskvoje susitiko su Rusijos premjeru ir aptarė su juo dujų tiekimo klausimą.
Dmitrijus Medvedevas ir Jurijus Boiko
Dmitrijus Medvedevas ir Jurijus Boiko / „Sputnik“ nuotr.

Apklausos rodo, kad J.Boika, vienas iš nedaugelio atvirai prorusiškas pažiūras reiškiančių kandidatų, atsilieka nuo komiko Volodymyro Zelenskio, buvusios premjerės Julijos Tymošenko ir dabartinio valstybės vadovo Petro Porošenkos prieš kovo 31-ąją vyksiančius prezidento rinkimus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Petro Porošenka, Julija Tymošenko ir Volodymyras Zelenskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Petro Porošenka, Julija Tymošenko ir Volodymyras Zelenskis

J.Boika kalbėjosi su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu per Ukrainos televizijos tiesiogiai transliuotą susitikimą. Kandidatas sakė norįs, kad Ukraina atnaujintų dujų pirkimą iš Rusijos, nes tai padėtų sumažinti smarkiai išaugusias komunalinių paslaugų kainas.

Ukrainos politikai Rusijoje pastaruoju metu beveik nesilanko, nes ryšiai su Maskva daugelio laikomi keliančiais grėsmę reputacijai. Kijevo ir Maskvos santykiai yra itin įtempti dėl Rusijos 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos ir jos teikiamo palaikymo konflikto krečiamuose Ukrainos rytuose veikiantiems prorusiškiems separatistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius