Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karalienė Elizabeth nedalyvaus Kalėdų mišiose

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II praleis Kalėdų mišias, kuriose paprastai dalyvauja Britanijos karališkosios šeimos nariai, nes ji vis dar tebėra stipriai persišaldžiusi, sekmadienį pranešė Bakingamo rūmai.
Karalienė Elizabeth II (2016 m.)
Karalienė Elizabeth II / „Scanpix“/AP nuotr.

90 metų monarchė, kuri taip pat yra ir Anglijos Bažnyčios aukščiausioji vadovė, prisijungs prie Kalėdas švenčiančios savo šeimos vėliau šiandien, sakė jos atstovas.

Karališkoji šeima tradiciškai Kalėdas praleidžia Sandringame – karalienės privačiame dvare Norfolke, rytinėje Anglijoje.

Pirmąją Kalėdų dieną ji paprastai lankosi Sandringamo bažnyčioje, kurioje visuomenė turi retą progą iš arčiau pamatyti net kelis karališkosios šeimos narius ar persimesti su jais keliais žodžiais.

„Jos didenybė karalienė nedalyvaus mišiose Sandringame šįryt“, – nurodė rūmų atstovas.

„Karalienė vis dar sveiksta nuo stipraus peršalimo ir kad greičiau pasveiktų, ji liks namuose“, – sakė jis.

„Jos didenybė šią dieną kartu karališkosios šeimos nariais švęs Kalėdas“, – pridūrė atstovas.

90 metų karalienė ir 95 metų princas Philipas buvo priversti atidėti savo kelionę iš Londono, nes trečiadienį jautėsi per daug blogai, kad galėtų keliauti traukiniu.

Iš anksto įrašytame Kalėdiniame sveikinime Sandraugos šalių gyventojams karalienė atiduos pagarbą įkvepiantiems nežinomiems herojams ir kalbės apie „paprastus žmones, darančius nepaprastus dalykus“, sakoma parengtame jos kalbos tekste.

Karališkosios šeimos nariai dovanomis keičiasi per Kūčias, o prieš prasidedant jos sveikinimo transliacijai, karalienė išeina iš kambario, nes mėgsta jį žiūrėti viena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius