Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karalius Felipe VI perėmė Ispanijos sostą

Karalius Felipe VI ketvirtadienį perėmė Ispanijos sostą – kitą dieną po to, kai jo tėvas atsisakė karūnos su ašaromis akyse – ir davė pradžią iškilmėms vėliavomis išpuoštoje sostinėje.
Ispanijos karalius Felipe VI
Ispanijos karalius Felipe VI / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Katalonija

46 metų, beveik 2 m ūgio buvęs olimpietis buriuotojas priėmė karūną po emocingos ceremonijos, įvykusios pirmojo sosto paveldėjimo po monarchijos atkūrimo proga.

Teisiškai Felipe karaliumi tapo vidurnaktį (1 val. Lietuvos laiku), įsigaliojus parlamento aktui, kurį pasirašė jo tėvas ir kuriuo oficialiai baigėsi 76 metų Juano Carloso karaliavimas, trukęs 39 metus.

Felipe VI laukia didžiulis iššūkis. Kaip karalius jis privalo atkurti gerą monarchijos įvaizdį po savo tėvo karaliavimo, kurį pastaraisiais metais lydėjo skandalai, įkvėpti ispanus, besigrumiančius su 26 proc. nedarbu, ir pabandyti suvienyti šalį, kai šiaurės rytuose esantis Katalonijos regionas siekia lapkričio 9-ąją surengti referendumą dėl nepriklausomybės.

Tūkstančiai raudonos ir geltonos spalvų Ispanijos vėliavų plevėsuoja visoje sostinėje, išpuoštoje baltomis gėlėmis karališkosioms iškilmėms, budi 7 tūkst. policininkų. Parduotuvės pardavinėjo marškinėlius ir šaldytuvo magnetukus, skirtus naujai karališkųjų asmenų šeimai.

Jis yra žmogus, kuris tikrai ką nors duos Ispanijai. Galvoju apie karalių ne kaip apie karalių, o kaip apie ambasadorių, kuris atstovauja Ispanijai.

Net dalis tų ispanų, kurie paniurę sėdėjo Madrido baruose ir stebėjo, kaip jų didvyriai iškrenta iš futbolo pasaulio čempionato, rezultatu 2:0 pralaimėję Čilei, atrodė pasirengę suteikti naujajam monarchui progą.

34 metų pardavėjas Joaquinas Lamasas, apsikabinęs alaus bokalą miesto centre esančiame bare „Taberna del Gijon“ ir guosdamasis dėl ispanų pralaimėjimo, sakė manantis, kad Felipe žengimas į sostą yra geros naujienos.

„Jis yra žmogus, kuris tikrai ką nors duos Ispanijai. Galvoju apie karalių ne kaip apie karalių, o kaip apie ambasadorių, kuris atstovauja Ispanijai, ir kaip toks jis yra pasirengęs ir įneš savo indėlį“, – sakė J.Lamasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius