-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karas Ukrainoje neramina Pietų Korėją – gal vis dėlto reikia branduolinio ginklo?

Kai 10-ajame dešimtmetyje Ukraina atsisakė savo branduolinių ginklų, ekspertai diskutavo, ar toks sprendimas padarys šalį saugesnę, ar kaip tik labiau pažeidžiamą dėl branduolinį ginklą turinčios kaimynės Rusijos.
JAV branduolinės raketos
JAV branduolinės raketos / „Scanpix“ nuotr.

Dabar, Rusijai bombarduojant Ukrainos miestus ir pasipylus kaltinimams žiaurumu prieš civilius, Pietų Korėjoje vis stiprėja nuomonė, kad diskusijoms nebėra vietos.

Nuo konflikto pradžios pietų korėjiečiai užtvindė internetinius pokalbių kambarius diskusijomis apie jų šalies poreikį turėti branduolinį ginklą, kad būtų užkirstas kelias invazijai iš Šiaurės Korėjos – branduolinį ginklą turinčios kaimynės.

Antradienį Šiaurės Korėja perspėjo, kad panaudos savo branduolinius ginklus „karo pradžioje“, jei kada nors prasidėtų ginkluotas konfliktas su Pietų Korėja.

Kaip ir Ukraina, Pietų Korėja kadaise savo teritorijoje turėjo branduolinių ginklų. Seulas aštuntajame dešimtmetyje atsisakė savo slaptos branduolinės programos mainais į saugumo garantijas iš JAV.

Tačiau stebėdami, kaip ukrainiečiai kaunasi su Rusijos pajėgomis ir prašo išorės karinės pagalbos, daugelis pietų korėjiečių baiminasi, kad jų šalies sprendimas buvo klaida.

„Šiame pasaulyje nėra teisingumo, tik nacionaliniai interesai, – tviteryje rašė vienas komentatorius. – Turime sukurti savo gynybą, apsiginkluodami branduoliniais ginklais, nebent norime atsidurti tokioje apgailėtinoje padėtyje, kurioje dabar yra Ukraina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius