Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karas Ukrainoje pažadino ir Prancūzijos kariuomenę: „Yra ko pasimokyti“

Pastaruosius penkerius metus šioje tarp Estijos pušynų įsikūrusioje karinėje NATO bazėje prancūzų kariai treniravosi konfliktui, kuris neatrodė labai tikėtinas.
Thierry Burkhardas
Thierry Burkhardas / „The New York Times“/Constant Méheut nuotr.

Tačiau žiauri Rusijos invazija į Ukrainą staiga suteikė naują stimulą maždaug dviem šimtams prancūzų pėstininkų, dislokuotų Tapoje – mieste, esančiame už maždaug 60 mylių nuo sienos su Rusija.

Įvykiai Ukrainoje priartino grėsmę, kad gali kilti didelio masto mūšių ir paskatino Prancūziją ruoštis, Prancūzijos kariuomenės štabo viršininko generolo Thierry Burkhardo žodžiais tariant, „didelio intensyvumo karui“.

T.Burkhardas paaiškino, kad šio pasiruošimo dalis yra ir jo šalies gebėjimo greitai dislokuoti karius bei gintis nuo kibernetinio ir informacinio karo tobulinimas.

„Europos šalių interesas yra susilpninti Rusiją“, – praėjusią savaitę lankydamasis Estijoje sakė T.Burkhardas, kalbėjęsis su „The New York Times“ ir naujienų tarnyba „Agence France-Presse“.

Šioje jo frazėje buvo girdėti JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Austino žodžių aidas – gynybos sekretorius praėjusį mėnesį sakė, kad Amerikos tikslas yra matyti Rusiją taip „susilpnėjusią“, kad ji nebeturėtų galios įsiveržti į kokią nors kaimyninę valstybę.

Kita vertus, laikydamasis Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pastangų išlaikyti atvirą diplomatinę liniją su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu, T.Burkhardas pridūrė, kad susilpninti Rusiją nereiškia ją sunaikinti ir kad Vakarams, kuriant ateities pasaulio „saugumo architektūrą“, gali tekti bendradarbiauti su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius