Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karybos ekspertas: tai buvo svarbi branduolinės triados dalis ir yra didelis nuostolis rusų karinėms oro pajėgoms

„Tai yra didelis nuostolis Rusijos karinėms oro pajėgoms, kurį atstatyti nebus galimybės. Ir kalbame ne tik apie karą Ukrainoje. Tu-22 yra labai svarbi Rusijos branduolinės triados (sausumos, oro ir jūriniai branduolinio ginklo nešėjai) dalis, o ginkluotėje jų yra nedaug“, – savo kasdienėje karo apžvalgoje sako karybos ekspertas Egidijus Papečkys, analizuodamas informaciją apie neseniai numuštą Rusijos bombonešį Tu-22M3.
VIDEO: Rusijoje strateginis bombonešis „Tu22M3“ tėškėsi į žemę

Rusų strateginis bombonešis Tu-22M3 nukrito tikrai vaizdingai, sukdamasis ratu ir su svylančia uodega.

„Ukrainiečiai pareiškė, kad bombonešį numušė jie, bet kol kas nėra jokių tai patvirtinančių ar paneigiančių įrodymų, todėl kaip buvo iš tikrųjų sužinosime tik po karo. Pvz., patvirtinimo apie kai kuriuos 2008 metų karo Sakartvele įvykius aš sulaukiau tik praėjus 15 metų po karo“, – pastebi E.Papečkys.

VIDEO: Ukrainos karinė žvalgyba pasidalijo bombonešio numušimo operacijos užkulisiais

Anot jo, ne mažiau įdomi ir žinia apie Lenkijoje sulaikytus šios šalies piliečius, kurie įtariami užpuolę Rusijos opozicionierių Leonidą Volkovą ir sumušę jį mėsos plaktuku.

„Lenkai rodo labai didelį geranoriškumą išduodami Lenkijos piliečius Lietuvai. Tiesa, kaip pranešama, susitarta, kad po nuosprendžio bausmę jie atliks ne Lietuvoje, o Lenkijoje“, – akcentuoja analitikas.

Pasak jo, šiaip tai Rusijai ir Baltarusijai nebūdinga taktika – atsigabenti vykdytojus iš kitos šalies. Gal kažkiek primena Medininkų tragedijos atvejį, kada atvyko ne vietinis, o latviškas OMON iš Rygos, bet aplinkybės visgi labai skirtingos.

Visgi, jeigu ir kiek neįprasta, bet visiškai suprantama, pastebi karo analitikas. Kiek daugiau intrigos yra pranešime apie sulaikytą Lenkijos pilietį, rengusį pasikėsinimą į Volodymyrą Zelenskį. Įdomiausia detalė, kad, kaip teigiama, šis asmuo pats ieškojo kontakto Rusijoje, kad galėtų vykdyti rusų specialiųjų tarnybų užduotis.

„Tai reikštų, kad kažkoks vienišius-teroristas pradėjo ieškoti kontaktų Rusijoje, o „užsirovė“ ant tokius durnelius interneto platybėse medžiojančių ukrainiečių. Prisimenate, kiek jie taip išsiaiškino karo Donbase nusikaltėlių, pagavę juos ant neva siūlomo karo samdinio darbo rusų privačiose karinėse kompanijose?

Greičiausiai taip įkliuvo ir šis niekšelis. Arba, kas irgi tikėtina, ukrainiečiai jo duomenis gavo įsibrovę į Rusijos slaptųjų tarnybų susirašinėjimą su potencialiu agentu, bet tokia tikimybė gerokai mažesnė“, – sako karo ekspertas.

Bet kokiu atveju Lenkijoje likviduotas nedidelis, bet gana pavojingas išdavikų lizdas, ir tai yra labai gera žinia, pastebi jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius