Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karzai pasirengęs derėtis su savo varžovu, sako prancūzų ministras

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Bernard'as Kouchneras, kuris nuvyko į Afganistaną pasikalbėti su prezidentu Hamidu Karzai ir jo pagrindiniu rinkimų varžovu, sekmadienį sakė, kad jie yra pasirengę „dirbti kartu“ ir spręsti rinkimų krizę.
Hamidas Karzai
Hamidas Karzai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Hamidas Karzai

„Abu jie kalbėjo apie būtinybę dirbti kartu, – po derybų su H.Karzai ir buvusiu užsienio reikalų ministru Abdullah Abdullah žurnalistams sakė B.Kouchneras. – Iš tikrųjų tai minimumas, ką jie galėtų padaryti“.

Jei po užsitęsusio rinkėjų balsalapių tikrinimo, H.Karzai dabar turimų balsų skaičius nebeviršys 50 proc., jam teks varžytis su A.Abdullah antrajame rinkimų rate, kuris įvyktų per dvi savaites po oficialių rezultatų paskelbimo. Tai yra sunki užduotis, nes šioje kalnuotoje valstybėje sparčiai artinasi žiema, be to, nuogąstaujama dėl saugumo.

Preliminarūs rugpjūtį įvykusių ginčijamų rinkimų rezultatai rodo, kad H.Karzai gavo 54,6 proc., o A.Abdullah – 28 proc. balsų. Tačiau ketvirtadienį JAV dienraštis „The Washington Post“ pranešė, kad rugpjūtį vykusius ginčijamus rinkimus tiriantys pareigūnai sumažino H.Karzai surinktų balsų skaičių iki 47 procentų.

Sekmadienį padidėjo pasaulio spaudimas prezidentui H.Karzai sutikti su galimu antruoju ratu.
Po rinkimų, kuriuos temdė įtarimai masiniu sukčiavimu, kilęs ginčas dėl rezultatų yra nesėkmė Jungtinėms Valstijoms, kurių prezidentas Barackas Obama svarsto, ar nusiųsti į Afganistaną daugiau karių kovoti su atsigaunančiu Talibanu.

Pastarąsias dvi dienas su H.Karzai kalbėjosi pasaulio lyderiai, tarp jų – JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius