Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Kas gins Maskvą nuo „Wagner“ kovotojų: policininkai, šauktiniai ir vienas kitas profesionalas?

„Wagner“ kovotojams artėjant prie Maskvos, vis garsiau kalbama, kad nėra kam ginti Rusijos sostinės. Esą į automagistralę siunčiami šauktiniai, taip pat policininkai. O spec.padalinių karių čia iš esmės nėra.
„Wagner“ tankas, įstrigęs cirko vartuose
„Wagner“ tankas, įstrigęs cirko vartuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Unian.net skelbia, remdamasis su Kremliumi siejamam „Telegram“ kanalu „ВЧК-ОГПУ“, kad Rusijos valdžia neturi operatyvinių rezervų, kurie galėtų imti skubios gynybos pakeliui į Maskvą. Į sostinę sutraukiamos spec.pajėgų kruopelytės ir šauktiniai.

„Šaltinių teigimu, dar naktį nedidelį kiekį specialiųjų operacijų kovotojų, kurie Maskvoje ir Maskvos srityje atostogavo, skubiai apginklavo ir išsiuntė į automagistralę M4 pasitikti „Wagner“ kovotojų.

Teigiama, kad jie teturi keletą šarvuočių, o amunicijos užteks keletui mūšio valandų.

Be spec.padalinių kruopelyčių, Rosgvardijos ir policininkų ginti Maskvos siunčiami šauktiniai. Į mūšį prieš samdinius nuspręsta iš esmės siųsti karius iš 106-osios VDV divizijos iš Tulos. Bet kalba eina viso labo apie 200 kareivių“, – rašo unian.net.

Kaip teigiama, šaltinių duomenimis, „J.Prigožinas neblefuoja, jis turi mažiausiai 20 tūkst. kovotojų, dauguma su rimta patirtimi, sprendimai grupuotėje priimami ne kaip Gynybos ministerijoje per krūvas pranešėjų aukšty, o akimirksniu.“

„Jėgų, mestų ginti Maskvą, neužteks juos sustabdyti. Grupuotei pasiduodama daliniais, tiesiog pereinama į jų kontrolę“, – cituojamas šaltinis.

Taip pat tas pats kanalas informuoja, kad vagnerininkai jau atėjo į Lipecko sritį. Toliau belieka praeiti Tulos sritį, už kurios jau prasideda Maskvos sritis.

Anksčiau skelbta, kad Maskvoje ir jos srityje įvestas antiteroristinis režimas.

Pasak „Reuters“, laikraštis „Vedomosti“ pranešė, kad kulkosvaidžiai įrengti pietvakariniame miesto pakraštyje. Ukrainos laikraštis „Kyiv Post“ pranešė, kad Maskvos pakraštyje buvo kasami grioviai.

Visą informaciją apie įvykius Rusijoje sekite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius