Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 23 /14:14

Katalonijos parlamentas ketvirtadienį spręs dėl atsako į Madrido veiksmus, ultrakairieji grasina pilietiniu nepaklusnumu

Vienas Katalonijos valdančiosios separatistų koalicijos įstatymų leidėjas nurodė, kad regiono parlamentas ketvirtadienį surengs plenarinį posėdį, kaip daugelis baiminasi, galintį tapti priedanga balsavimui dėl nepriklausomybės nuo Ispanijos paskelbimo.
Carlesas Puigdemontas
Carlesas Puigdemontas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Katalonija

Katalonijos prezidentas Carlesas Puigdemont'as paprašė parlamento surengti debatus ir balsuoti dėl atsako į Ispanijos centrinės vyriausybės planus įvesti tiesioginį valdymą šiame rytiniame regione.

Šeštadienį pasakyta C.Puigdemont'o kalba buvo vertinama kaip užslėptas grasinimas oficialiai paskelbti regiono suverenumą po anksčiau šį mėnesį paskelbtos mįslingos „suspenduotos“ nepriklausomybės deklaracijos.

Ispanijos vyriausybė teigia, kad joks dialogas neįmanomas, kol yra keliamas nepriklausomybės klausimas. Madridas dabar siekia nušalinti Katalonijos vyriausybę ir per ateinančius šešis mėnesius paskelbti regiono valdžios rinkimus.

Grasina pilietiniu nepaklusnumu

Katalonijos kraštutinių kairiųjų politinė partija pirmadienį pagrasino, jog bus imtasi didelio masto pilietinio nepaklusnumo veiksmų, jei Madridas paleis regiono vyriausybę, kad sutrukdytų jai paskelbti nepriklausomybę.

Partija „Liaudies vienybės kandidatūra“ (Candidatura d'Unitat Popular, CUP) pasmerkė Madrido planus, pavadinusi juos „didžiausia agresija“ prieš Katalonijos žmones nuo Francisco Franco diktatūros laikų.

CUP: „Ši agresija sulauks atsako pilietinio nepaklusnumo forma.“

„Ši agresija sulauks atsako pilietinio nepaklusnumo forma“, – savo pareiškime nurodė partija, kurios parama būtina separatistų vyriausybei priimant įstatymus.

Pastarasis CUP grasinimas dar padidino įtampą Barselonos ir Madrido priešpriešoje dėl regiono nepriklausomybės siekio ir pakurstė nerimą dėl galimų neramumų per šią didžiausią per kelis dešimtmečius politinę krizę Ispanijoje.

Šeštadienį pusė milijono įpykusių separatistų išėjo į Barselonos gatves, kai M.Rajoy paskelbė kad nušalins Katalonijos vadovą C.Puigdemont'ą ir jo vyriausybę.

Pastarasis CUP grasinimas dar padidino įtampą Barselonos ir Madrido priešpriešoje dėl regiono nepriklausomybės siekio ir pakurstė nerimą dėl galimų neramumų per šią didžiausią per kelis dešimtmečius politinę krizę Ispanijoje.

Šeštadienį pusė milijono įpykusių separatistų išėjo į Barselonos gatves, kai Ispanijos ministras pirmininkas M.Rajoy paskelbė kad nušalins Katalonijos vadovą C.Puigdemont'ą ir jo vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius