-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katalonijos parlamente atidėtas balsavimas dėl C.Puigdemont'o perrinkimo

Katalonijos parlamento pirmininkas antradienį atidėjo svarbų balsavimą dėl nušalinto regiono vadovo Carleso Puigdemont'o oficialaus perrinkimo į šį postą. Tai reiškia, kad atidedamas ir kontroversiškas C.Puigdemont'o bandymas sugrįžti.
Carlesas Puigdemont'as
Carlesas Puigdemont'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau parlamento pirmininkas Rogeris Torrentas pažymėjo, kad C.Puigdemont'as turi teisę būti įstatymų leidėjų perrinktas regiono vadovu, nors teismas yra nusprendęs priešingai.

Jis šią savo poziciją argumentavo tuo, kad už atsiskyrimą nuo Ispanijos pasisakančios partijos užsitikrino daugumą gruodį vykusiuose regiono parlamento rinkimuose, o C.Puigdemont'as buvo oficialiai iškeltas kandidatu į Katalonijos vadovus.

„Šios dienos plenarinis posėdis atidedamas“, – sakė R.Torrentas žurnalistams ir nurodė norįs užtikrinti, kad prieš balsavimą parlamente įvyktų „efektyvūs“ debatai.

C.Puigdemont'as išvyko į Belgiją netrukus po to, kai katalonijos parlamentas pernai spalį paskelbė nepriklausomybę. Už vadovavimą turtingo ir apie 7,5 mln. gyventojų turinčio šiaurės rytinio regiono mėginimui atsiskirti jam grėstų areštas, jei sugrįžtų į Ispaniją.

Planuota, kad Katalonijos įstatymų leidėjai antradienį popiet oficialiai perrinks C.Puigdemont'ą regiono vadovu.

Tačiau Ispanijos Konstitucinis Teismas, išnagrinėjęs centrinės vyriausybės pateiktą skundą, sekmadienį nusprendė, kad C.Puigdemont'as turi būti parlamente, kai šis balsuos dėl jo paskyrimo. Tai iškėlė rimtų abejonių, ar numatytas parlamento posėdis įvyks.

Teismas taip pat įspėjo, kad C.Puigdemont'o prisaikdinimas jam asmeniškai nedalyvaujant, pavyzdžiui, tiesioginiu vaizdo ryšiu, kaip siūlo kai kurie jo šalininkai, nebus teisėtas.

Teismas pažymėjo, kad C.Puigdemont'as turi kreiptis į Aukščiausiojo Teismo teisėją, vadovaujantį tyrimui dėl jo vaidmens Katalonijai bandant atsiskirti nuo Ispanijos, ir paprašyti išduoti leidimą jam dalyvauti parlamento posėdyje.

R.Torrentas nusprendė atidėti antradienio posėdį, tačiau gynė C.Puigdemont'o kandidatūrą.

„Nesiūlysiu jokio kito kandidato“, – sakė jis ir pridūrė, kad C.Puigdemont'as turi neginčijamą teisę būti perrinktu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius