Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Katalonų lyderis ragina sustabdyti smurtą

Katalonijos prezidentas Quimas Torra trečiadienį paragino „tuojau pat sustabdyti“ smurtinius susirėmimus, kurie Barseloną krėtė jau trečią vakarą iš eilės, ir sakė, kad jie kenkia separatistų judėjimo įvaizdžiui.
Quimas Torra
Quimas Torra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Neleisime tokių incidentų, kuriuos matome gatvėse. Tai turi tuojau pat liautis. Nėra priežasties ar pateisinimo nei automobilių deginimui, nei jokiam kitam vandalizmui“, – sakė jis.

Q.Torra kalbėjo dėl devynių separatistų lyderių ilgo įkalinimo pasipiktinusiems protestuotojams Katalonijos sostinėje susirėmus su policija.

Barselonoje aidint sirenoms ir vykstant gatvių mūšiams, Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas tiesiogiai kreipėsi į Q.Torrą ragindamas „aiškiai pasmerkti“ smurtą.

„Noriu paraginti katalonų prezidentą: ir jis, ir jo ministrai turi politinę ir moralinę pareigą be atsikalbinėjimų... labai aiškiai pasmerkti smurto naudojimą Katalonijoje“, – per televiziją pareiškė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius