Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 05 /16:04

Kaudamasi su IS pajėgomis Sirijos armija pralaužė Deir az Zoro apsiaustį

Sirijos armija antradienį puldama „Islamo valstybės“ (IS) pajėgas pralaužė ne vienus metus palaikomą Deir az Zoro miesto – vyriausybės anklavo – apsiaustį ir įžengė į karinę bazę, paskelbė valstybinė žiniasklaida.
Sirijos kariai
Kaudamasi su IS pajėgomis Sirijos armija pralaužė Deir az Zoro apsiaustį / „Scanpix“/AP nuotr.

„Sirijos arabų armija puolė 137 brigados bazės frontą vakarinėje Deir az Zoro miesto dalyje ir pralaužė organizacijos „Daesh“ palaikomą apsiaustį“, – paskelbė valstybinė naujienų agentūra SANA, pavartodama arabišką IS akronimą.

Sirijos vyriausybės pajėgos ir jų sąjungininkų kovotojai remiami Rusijos aviacijos kelias savaites puolė Deir az Zoro miestą – naftos turtingos ir su Iraku besiribojančios to paties pavadinimo provincijos sostinę.

Vyriausybinės pajėgos ir dešimtys tūkstančių šio miesto civilių, apsiausti IS pajėgų, gyveno daugiau kaip dvejus metus, trūkstant maisto ir vaistų.

Šių metų pradžioje vyriausybės kontroliuojama miesto teritorija per IS puolimą buvo suskaldyta į dvi dalis.

Armijos antradienio puolimas prieš 137 brigados bazę pralaužė apsiaustį šiaurinėje miesto dalyje, su kuria ją jungia kelias.

Tačiau pietinė vyriausybės kontroliuojama miesto dalis su svarbiu kariniu oro uostu, lieka apsiausta.

Tačiau pietinė vyriausybės kontroliuojama miesto dalis su svarbiu kariniu oro uostu, lieka apsiausta.

Tačiau vyriausybinės pajėgos juda pietinio sektoriaus link ir šiuo metu yra už maždaug 15 km, nurodo padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), įsikūrusi Jungtinėje Karalystėje.

Manoma, kad vyriausybės kontroliuojamose Deir az Zoro dalyse yra maždaug 100 tūkst. žmonių. IS kontroliuojamose miesto dalyse galėtų būti dar 10 tūkstančių.

Anksčiau antradienį vienas vietos žurnalistas vyriausybės kontroliuojamoje šiaurinėje miesto dalyje pranešė, kad artinantis armijai girdi įnirtingus susirėmimus ir intensyvų artilerijos apšaudymą.

Pasak jo, laukiant vyriausybinių pajėgų visame rajone buvo iškabintos nacionalinės vėliavos.

Kai kurie gyventojai jau ėmė sveikinti vieni kitus su „geru pergalės rytu“, pridūrė žurnalistas.

B.al Assado sveikinimai

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas antradienį pasveikino vyriausybines pajėgas, pralaužusias IS laikytą vyriausybės anklavo Deir az Zoro apsiaustį, paskelbė prezidentūra.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sirijos prezidentas Basharas al Assadas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sirijos prezidentas Basharas al Assadas

„Šiandien jūs stovėjote petys į petį su savo draugais, kurie atėjo jums padėti ir kovojo sunkiausius mūšius, kad pralaužtų miesto apsiaustį“, – sakė B.al Assadas, paskambinęs pajėgų, kurios buvo apsiaustos vienoje bazėje Deir az Zore, vadams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius