-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazachstane prasideda skiepijimas vietos gamybos vakcina

Kazachstanui pirmadienį pradėjus skiepijimą šalyje pagaminta vakcina nuo koronavirusinės infekcijos pirmasis prieš televizijos kameras pasiskiepijo šios Centrinės Azijos šalies sveikatos apsaugos ministras.
Vakcinacijos centras Kazachstane
Vakcinacijos centras Kazachstane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu vyksta vakcinos „QazCovid-in“, dar žinomos kaip „QazVac“, trečiasis klinikinių bandymų etapas. Imuniniam atsakui suformuoti reikia dviejų šios vakcinos dozių.

Valstybinis transliuotojas „Chabar“ pranešė, kad visoje naftos turtingoje šalyje jau išplatinta 50 tūkst. dozių vakcinų, pagamintų valstybiniame Biologinio saugumo problemų tyrimų institute.

Po skiepo sveikatos apsaugos ministras Aleksejus Cojus televizijai „Chabar“ sakė, kad jaučiasi „gerai“ ir nurodė, kad vyriausybė derasi su partneriais Turkijoje dėl didesnio vakcinos gamybos išplėtimo.

Kazachstano prezidentas Kassymas-Jomartas Tokayevas penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ sveikino Azijos respublikos pasiekimus, tapus „viena iš nedaugelio valstybių“, sukūrusių ir gaminančių vakciną nuo COVID-19.

Kazachstanas tapo pirmąja užsienio valstybe, kur anksčiau šiais metais buvo pradėta gaminti rusiška vakcina „Sputnik V“. Šis preparatas buvo pagrindinis, naudojamas per skiepijimo kampaniją beveik 19 mln. gyventojų turinčioje šalyje.

Sveikatos apsaugos ministras A. Cojus sakė, kad nuo vasario, kai prasidėjo skiepijimo kampanija, buvo paskiepytas „vienas iš 20“ Kazachstano gyventojų.

Iki pirmadienio Kazachstane buvo oficialiai registruota 309 116 užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir 3570 mirčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius