Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kazachstane suimtas turto pasisavinimu įtariamas buvusio šalies lyderio sūnėnas

Kazachstano pareigūnai sekmadienį pranešė apie buvusio šalies autoritarinio lyderio Nursultano Nazarbajevo giminaičio suėmimą – tai pirmas atvejis oficialiai paskelbto tyrimo, nukreipto prieš kadaise galingą valdančiąją šeimą.
Kazachstano policija
Kazachstano policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kazachstano kovos su korupcija tarnyba per savo oficialų „Telegram“ kanalą paskelbtame pareiškime nurodė, kad N.Nazarbajevo sūnėnas Kairatas Satybaldis buvo sulaikytas įtariant, kad pasisavino didžiausios šalies telekomunikacijų bendrovės „Kazachtelecom“, kurios akcininkas jis yra, lėšų, taip pat prieš jį pradėtas tyrimas dėl „kitų nusikaltimų, pažeidžiančių valstybės saugumą“.

Antikorupcijos tarnyba nenurodo, ar šie „kiti nusikaltimai“ susiję su šių metų pradžioje šalyje kilusiais masiniais neramumais.

N.Nazarbajevas iš Kazachstano prezidento posto pasitraukė 2019-aisiais po beveik tris dešimtmečius trukusio valstybės valdymo, savo įpėdiniu pasirinkęs karjeros diplomatą Kasymą-Jomartą Tokajevą, tačiau sau ir savo šeimos nariams paliko svarbiausius postus, kurie leido jam valdyti iš užkulisių.

K.Tokajevas dėl masinių neramumų šalyje, per kuriuos žuvo daugiau kaip 200 žmonių, o jiems numalšinti pasitelkė Rusijos vadovaujamos Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos narių karius, kaltino su užsieniu susijusius „banditus“ ir „teroristus“, tačiau komentatoriai šį chaosą siejo su kova dėl valdžios valdžios viršūnėse.

Buvo jau buvo skelbta, ilgametis N.Nazarbajevo sąjungininkas Karimas Masimovas buvo sulaikytas dėl kaltinimų perversmo organizavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius