Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistas realybės šou: Sibire uždaryti rusai karantiną transliuoja „Instagram“

Daugiau nei 140 rusų, evakuotų iš koronaviruso židinio – Kinijos Uhano miesto, šią savaitę buvo uždaryti į karantiną nuošalioje stovykloje Sibire. Visgi jie akivaizdžiai nesijaučia izoliuoti – mat viską transliuoja tinkle „Instagram“.
Iš Uhano į sanatoriją Sibire evakuoti rusai
Iš Uhano į sanatoriją Sibire evakuoti rusai / „Scanpix“/AP nuotr.

Miške Sibire, kur uždaryti iš Kinijos evakuoti rusai, patruliuoja Rusijos nacionalinės gvardijos pareigūnai. Niekas negali nei patekti į stovyklą, nei iš jos išvykti – toks režimas galios dvi savaites.

Tačiau viduje gyvenimas verda, be to, yra fiksuojamas „Instagram“ įrašais. Žmonės fotografuoja jiems patiekiamą maistą, filmuoja, kaip sportuoja, net rengia tiesiogines transliacijas, kurių metu atsako į klausimus.

„Scanpix“/AP nuotr./Sanatorija, kurioje dviem savaitėms apgyvendinti iš Uhano evakuoti rusai
„Scanpix“/AP nuotr./Sanatorija, kurioje dviem savaitėms apgyvendinti iš Uhano evakuoti rusai

Dar netolimoje praeityje karantinas reikšdavo kankinantį nuobodulį, baimę, vienatvę. Bet kai yra bevielis ryšys ir socialiniai tinklai, yra ir realybės šou – tik, žinoma, labai keistas.

Negalima palikti kambario

Viena jauna moteris susižavėjusi nutarė papozuoti savo lovoje su evakuotiesiems išduotomis pižamomis, o modelis Pavelas Lichmanas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis sportuoja.

„Su mano sveikata viskas tvarkoje – dėl to, kad sportuoju, – džiaugėsi vyras. – Esame svečių namuose apie 30 km nuo Tiumenės. Karantinas gana lengvas. Tiesa, mums draudžiamas kontaktas su žmonėmis gretimuose kambariuose.

Mes neišeiname iš savo kambarių, maistą mums atneša. Ateina daktarai – tikrina temperatūrą, pasižiūri į gerklę, pamatuoja deguonies kiekį kraujyje.“

Ką Pavelas veiks dvi savaites? Be abejo, sportuos, o taip pat pildys vaizdo dienoraštį platformoje „TikTok“, skaitys knygas, žiūrės serialus, bendraus su žurnalistais: „Turim ir domino. Kalbėsimės, tobulinsime save, rūpinsimės sveikata.“

Gydytojai visus į stovyklą miškuose prie Tiumenės atvežtus žmones griežtai įspėjo – jei paliksite savo kambarius, dvi karantino savaites pradėsime skaičiuoti iš naujo.

„Scanpix“/AP nuotr./Sanatorija, kurioje dviem savaitėms apgyvendinti iš Uhano evakuoti rusai
„Scanpix“/AP nuotr./Sanatorija, kurioje dviem savaitėms apgyvendinti iš Uhano evakuoti rusai

Kai kurie rusai dėkoja šalies vyriausybei už evakuaciją, bet kiti nepatenkinti klausia, kodėl juos reikėjo nuvežti į Sibiro taigą, atimti visus asmeninius daiktus ir sugrupuoti po du ar tris.

Kodėl būtent į Sibirą?

Įrašai „Instagram“ taip pat tarsi ir prieštarauja oficialiai Rusijoje skelbiamai informacijai apie karantiną.

Pavyzdžiui, ketvirtadienį vyriausybės atstovai skelbė, kad ligos požymių nerodo nė vienas Sibire karantinuotas asmuo. Bet viena moteris parašė, kad jos kaimynas naktį buvo išvežtas į ligoninę, kai jam truputį pakilo temperatūra.

Įrašų socialiniuose tinkluose komentaruose pasirodė nemažai vietos gyventojų priekaištų. Jie nepatenkinti, kodėl evakuotieji buvo apgyvendinti būtent prie Tiumenės.

„Galiu įsivaizduoti Tiumenės žmonių nepasitenkinimą dėl mūsų atvykimo, – rašė iš Uhano evakuota Nadežda. – Bet primenu: iš lėktuvo buvome nuvežti tiesiai į sanatoriją, visi dėvėjome kaukes, nebuvo jokio kontakto su kitais žmonėmis.

Dabar dvi savaites negalėsime išeiti iš kambarių. Nesuprantu, iš kur kyla visa ši neapykanta ir panika. Atrodo, kad naktį mūsų laukia inkvizicija.“

Daugelis viešino savo planus, ką veikti dvi karantino savaites. Viena jauna moteris teigė, kad mokysis kalbų, kita žiūrės „Netflix“ dokumentiką apie reperį Travisą Scottą.

Uhane viešėjusi ir dabar Sibire atsidūrusi studentė Marina Zaiceva „Instagram“ surengė virtualų turą po svečių kambarį, kuriame – kelioninė šachmatų lenta, dvi knygos, arbata, bananai ir raugintų agurkų stiklainis.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Sanatorijos svečių kambarys
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Sanatorijos svečių kambarys

Anksčiau bendraudama su portalu Fontanka.ru, M.Zaiceva pasakojo, kad evakuacija iš Kinijos buvo sunki – žmonės buvo išskraidinti kariniu lėktuvu ir net nežinojo, kur skrenda. Jau stovykloje jiems buvo liepta visiškai nusirengti.

„Koridoriuje mus pasitiko pareigūnai ne šiaip su kaukėmis, o su pilnais apsauginiais kostiumais. Toks įspūdis, kad mes spinduliavome tą virusą“, – stebėjosi mergina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius