Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 14 /17:04

Kelioms šalims sutikus priimti migrantus, Malta leis prisišvartuoti laivui „Aquarius“

Malta antradienį pareiškė leisianti prisišvartuoti viename iš savo uostų laivui „Aquarius“, kelioms Europos šalims sutikus priimti 141 išgelbėtą migrantą.
Migrantai laive „Aquarius“
Migrantai laive „Aquarius“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Malta padarys nuolaidą įsileisdama tą laivą į savo uostus, nors ir neturime jokio teisinio įsipareigojimo taip elgtis“, – sakoma vyriausybės pareiškime. Jame priduriama, kad Prancūzija, Vokietija, Liuksemburgas, Portugalija ir Ispanija sutiko priimti migrantus, kuriuos išgelbėjo „Aquarius“.

Ispanija nurodė priimsianti 60 migrantų iš to laivo, o Portugalija sakė esanti pasirengusi priimti 30 išgelbėtųjų.

„Ispanija su šešiomis valstybėmis sudarė (...) susitarimą priimti „Aquarius“ (išgelbėtus) žmones... Ispanija priims 60 žmonių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė premjeras Pedro Sanchezas.

„Portugalija yra pasirengusi priimti 30 iš 244 migrantų, esančių „Aquarius“ laive“ ir kituose gelbėjimo laivuose prie Maltos krantų, sakoma Portugalijos vyriausybės pareiškime.

„Aquarius“, kuris birželį įstrigo jūroje su 630 migrantų, Romai ir Valetai neleidus jam prisišvartuoti, praėjusią savaitę vėl ėmėsi gelbėjimo operacijų prie Libijos krantų.

Penktadienį laivas per dvi atskiras operacijas išgelbėjo 141 žmogų, pusė iš jų – vaikai, bet ir vėl negali rasti uosto, kuriame galėtų išleisti migrantus.

„Aquarius“ operatorės „SOS Mediterranee“ prezidentė Sophie Beau pirmadienį sakė, kad laivui, šiuo metu esančiam tarp Maltos ir Italijai priklausančios Lampedūzos salos, abi šalys ir vėl išsiuntė „oficialius neigiamus atsakymus“.

Birželį priimti „Aquarius“ pasisiūlė Ispanija. Artimesniu atstumu buvusi Prancūzija neįsileido laivo, bet priėmė 78 migrantus po to, kai šie išsilaipino Valensijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius