Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kelios moterų judėjimo „Femen“ aktyvistės gali būti pagrobtos Donecke

Moterų judėjimo „Femen“ štabas pareiškė, jog Donecke penktadienį grupė nepažįstamų asmenų pagrobė tris šio judėjimo aktyvistes: Oleksandrą Ševčenko, Janą Ždanovą ir Aną Bolšakovą.
„Femen“ akcija prie „Gazprom“ būstinės
„Femen“ akcija prie „Gazprom“ būstinės / AP/„Scanpix“

„Femen“ pranešime spaudai nurodoma, kad penktadienio rytą aktyvistės atvyko į Donecką rengti akcijos prieš futbolo čempionatą „Euro-2012“.

„Vos atvykusias jas ėmė stebėti grupė maždaug iš 15 žmonių, panašių labiau į privačių apsaugos firmų arba specialiųjų tarnybų darbuotojus“, – sakoma pranešime.

Mėgindamos išvengti persekiojimo, merginos išsiskirstė, sėdo į visuomeninį transportą, važiuojantį skirtingais maršrutais. 16 val. dingo ryšys su A.Ševčenko, maždaug po valandos nebeatsakė į skambučius J.Ždanova ir A.Bolšakova.

„Neoficialiai bendraujant, Donecko milicijos vadovai neigia prisidėję prie „Femen“ aktyvisčių sekimo ir dingimo“, – pažymima pranešime.

Milicija pranešė ieškanti merginų.

Pirmadienį, birželio 11 dieną, pusnuogės šio judėjimo aktyvistės   mėgino prasiveržti į stadioną, kuriame vyko Ukrainos ir Švedijos vienuolikių rungtynės, ir protestuoti prieš „Euro-2012“. Milicininkai sulaikė dvi merginas, surašytas administracinio pažeidimo protokolas.

Penktadienį Donecke vyksta Ukrainos ir Prancūzijos futbolo rinktinių rungtynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius