Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kenijoje dramblys mirtinai sutrypė rančos šeimininką

Kenijoje trečiadienį dramblys negyvai sutrypė vienos garsiausių šalies rančų šeimininką Gilfredą Powys, pranešė gamtos apsaugos pareigūnai.
Dramblys Indijoje / 123rf nuotr.
Dramblys Indijoje / 123rf nuotr.

G.Powysas vadovavo 43 tūkst. akrų (17,4 tūkst. ha) rančai „Suyian“ centrinėje Laikipijoje. Jo šeima iš Britanijos į Keniją atvyko 1914 metais, skelbiama rančos interneto svetainėje.

„Jis žuvo, kai jį užpuolė dramblys“, – pranešė Kenijos gamtos apsaugos tarnybos pareigūnas Richardas Chepkwony.

Vienas aukšto rango policijos pareigūnas sakė, kad G.Powysas žuvo bandydamas išvaryti dambos sieną griovusius dramblius.

„Mes informuoti, kad vienas iš jų užpuolė vyrą ir šis žuvo vietoje. Labai nelaimingas atsitikimas“, – sakė šaltinis policijoje.

Privačios rančos, kuriose kuriami laukinės gamtos parkai arba yra auginami galvijai, užima didelę dalį Laikipijos. Didžioji šalis šių žemių priklauso užsieniečiams.

Šiais metais regione tūkstančiai piemenų, ginkluotų ietimis ir Kalašnikovo automatais, su savo gyvuliais veržėsi į privačias rančas ir laukinės gamtos parkus, ieškodami pašaro savo karvėms, avims ir ožkoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius