-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenijoje du asmenys pripažinti kaltais byloje dėl „Westgate“ atakos, vienas išteisintas

Kenijos teismas trečiadienį paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius dviem vyrams, padėjusiems islamistų judėjimo „al Shabaab“ kovotojams, 2013 metais atakavusiems Nairobio prekybos centrą „Westgate“.
Teismas dėl „Westgate“ atakos
Teismas dėl „Westgate“ atakos / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Terorizmas Kenija

Per šį kruviną išpuolį buvo nužudyti 67 žmonės.

Teismo procesas prasidėjo 2014 metų sausį.

Trečiadienį teisėjas Francis Andayi pripažino Mohamedą Ahmedą Abdi ir Hassaną Husseiną Mustafą kaltais slapta susimokius su keturiais atakos vykdytojais ir padėjus jiems.

Patys užpuolikai žuvo per prekybos centro apsiaustį, o atsakomybę už šią ataką prisiėmė Somalyje veikiantis judėjimas „al Shabaab“, tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinys.

Trečias šios bylos kaltinamasis Libanas Abdullahi Omaras trečiadienį buvo išteisintas dėl visų jam pareikštų kaltinimų. Jis paleistas teismo salėje.

Kol kas neaišku, kada bus paskirtos bausmės.

Nuteistieji „nuolat palaikė kontaktus su atakos vykdytojais, o jų pobūdis nepatvirtina fakto, kad jie galėjo būti tiesiog draugai“, sakė teisėjas.

Anot F. Andayi, nors nerasta konkrečių įrodymų, kad nuteistieji suteikė materialinės pagalbos atakos vykdytojams, „bendraudami su užpuolikais jie reiškė paramą jų siekiams“, todėl yra pripažinti kaltais dėl slapto susimokymo.

2013 metų rugsėjo 21-osios vidurdienį keturių vyrų vadovaujama kovotojų grupė, ginkluota automatais ir granatomis, įsiveržė į prabangų prekybos centrą „Westgate“, pradėdami keturias dienas trukusią apsiaustį, per kurią 68 žmonės žuvo ir dar apie 240 buvo sužeisti.

Kenijos saugumo pajėgos surengė virtinę puolimų, mėgindamos užimti prekybos centrą ir nukauti užpuolikus.

Atsakomybę už ataką prisiėmęs islamistų judėjimas „al Shabaab“ paskelbė, jog tai buvo kerštas už Kenijos karinę intervenciją pietų Somalyje 2011 metais.

Kenijos kariai dalyvauja Afrikos Sąjungos misijoje Somalyje (AMISOM), padėjusiai išstumti al Shabaab“ iš svarbiausių jos bastionų šioje karo draskomoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius