-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenijoje per numanomą „al Shabaab“ išpuolį nužudyti devyni žmonės

Mažiausiai devyni žmonės buvo nušauti arba mirtinai užkapoti per šeštadienį paryčiais surengtą išpuolį Kenijos pajūrio regione, pranešė šaltiniai policijoje.
„Al Shabaab“
„Al Shabaab“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Išpuolis Kenija

Pasak jų, šią ataką Džimos ir Pandaguo kaimuose Lamu apygardoje netoli sienos su Somaliu tikriausiai įvykdė islamistų judėjimo „al Shebaab“ kovotojai. Šiame regione pastaruoju metu buvo įvykdytas jau ne vienas išpuolis, bet dauguma jų buvo nukreipti prieš saugumo pajėgas.

„Nužudyti devyni žmonės: kai kurie nušauti, kiti užkapoti“, – sakė vienas regiono policijos pareigūnas, neturėjęs įgaliojimų kalbėtis su žiniasklaida.

Visos aukos buvo civiliai; kai kuriems jų buvo nupjautos galvos, nurodė policija.

Kitas aukštas Lamu pareigūnas sakė, kad ieškoma daugiau galimų aukų, bet ši operacija vyksta lėtai, baiminantis, kad atakos vietoje gali būti paslėpta sprogstamųjų užtaisų. Šaltinis pridūrė, kad užpuolikų skaičius dar nežinomas.

Kenijos pajėgos persekioja pasprukusius užpuolikus.

„Saugumo operacija tebevyksta, mėginant sučiupti užpuolikus“, – sakė kariuomenės operacijos netoliese esančiame Bonio miške vadas James Ole Serianas.

Anksčiau šią savaitę Lamu apygardoje trys pareigūnai buvo nužudyti per ataką prieš policijos postą, irgi siejamą su „al Shebaab“, palaikančia ryšius su teroristų tinklu „al Qaeda“.

Ši grupuotė siekia nuverti tarptautinės bendruomenės pripažįstamą Somalio vyriausybę, bet taip pat neretai surengia atakų kaimyninėje Kenijoje, pasiuntusioje karių į Somalyje dislokuotas Afrikos Sąjungos pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius