Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kijevas: Rusijos sutelktos pajėgos nepakankamos didelei invazijai į Ukrainą

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba trečiadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos, sutelktos prie jo šalies sienų, nepakankamos surengti didelio masto karinei invazijai.
Donbasas
Donbasas / „Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Ukraina Karas

„Rusijos pajėgų, susitelkusių prie Ukrainos sienų ir okupuotose teritorijose, didelis; jis kelia tiesioginę grėsmę Ukrainai, – žurnalistams sakė D.Kuleba. – Tačiau šiuo metu tokio kiekio nepakanka didelio masto puolimui prieš Ukrainą palei visą Ukrainos sieną. Dar daugiau – jiems vis dar nepakanka kai kurių svarbių karinių rodiklių ir sistemų, kad būtų surengtas toks didelis, plataus masto puolimas.“

„Galime šimtąkart per dieną kalbėti, kad įsiveržimas neišvengiamas, bet tai nekeičia padėties vietoje“, – pridūrė diplomatijos vadovas.

Rusija prie sienos su Ukraina yra sutelkusi dešimtis tūkstančių karių, daug tankų, kitų kovos mašinų, artilerijos ir raketų sistemų. Vakarai kaltina rengiantis galimai invazijai į provakarietišką savo kaimynę. Pati Maskva neigia turinti tokių planų.

Dėl šių manevrų Vašingtonas ir Europa paskelbė griežtų perspėjimų Maskvai, bet intensyvios diplomatinės pastangos kol kas neatnešė aiškių rezultatų.

D.Kuleba pažymėjo, kad Rusija įgyvendina Ukrainos destabilizacijos scenarijų.

„Tai, ką šiuo metu matome, yra Ukrainos destabilizacijos scenarijus. Ir šis scenarijus neišvengiamas – jis jau vyksta skleidžiant paniką, darant spaudimą Ukrainos finansų sistemą, rengiant kibernetines atakas prieš Ukrainą. Tai irgi yra Rusijos agresijos plano dalis. Ir esu įsitikinęs, kad [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas būtų laimingas, jeigu šis planas būtų sėkmingas, kad jam net netektų imtis karinės jėgos, siekiant nuvesti Ukrainą į ypač pažeidžiamą padėtį“, – pabrėžė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius